Siste nytt.

Vi er inne i sommerens siste uke ifølge kalenderen. Her på Kreta varer sommeren ut september omtrent, og skolen starter ikke opp før i midten av måneden. De greske turistene som er her i horder, pakker nok sammen og reiser denne helgen. I dag har det kommet noen skyer på himmelen, og det blåser litt. Vi hadde krappe bølger nede i badetrappen i Koum Kapi i dag. De eldre damene som badet, likte det ikke, og var raskt oppe igjen. Det er folk i trappen fra morgen til kveld om dagen.
Skyer og litt vind i dag,

Splantzias alle hjørner og smug har ferierende sammen med de fastboende. Vi har slektninger på besøk og utleiehus i alle gater. Inne hos naboen er et liv om dagen, siden sønn og svigerdatter som bor i Tyskland er her fremdeles og barnehagen er stengt. Oldebarna kommer hver dag og alle koser seg. Den yngste er 7 måneder. På den andre siden, hamres og bores det hver dag. Men fint blir det tilslutt!!!
Det nærmer seg ellers slutten på ferien for min døtre og de tar Dexter med hjem. Ett par uker til, så forsvinner de. Trist, men deilig for alle å være for seg selv!
Dexter og Jack gode venner,
Tina og Morten er her enda, og vi var på taverna med Guri og Bjarne er om dagen. Kjempekoselig og Morten oppdaget at byens beste taverna ligger et stenkast unna huset mitt!! I avli ton thavmaton heter den. Super mat, billig og enkelt med høy stemning. Stappfullt nå i disse ferietider. Ligger på hjørnet ved klokketårnet her på plassen i Splantzia.
fullt av folk på plassen vår,

Guri, Bjarne, Jorgos, Morten og Tina,
I går kveld fant vi dem der, Morten og Tina, og gikk på bar med dem. Tenkte å vise dem et sted jeg vet om. Inne i smuget hvor synagogen ligger, ligger det en kafe som heter Sinagogi Συναγωγή. Her ligger det en bar, inne i kafeen, Mikri Sinagogi. Dette er stedet hvor det spilles den typen gresk musikk som vi liker best. På tirsdager er det "ønskedag" dvs at man skriver lapper som man får fra baren , og skriver sanger man vil høre. Vi bestilte også, til ære for Morten og Tina!!! Jeg går veldig sjelden på bar, men dette likte jeg, med hyggelig selskap!!!
rockebar i Daligianni sidegate,

på vei til baren,

flott sted i en ruin,

Jorgos med bartender Manos, venn av Stine,

spennende interiør,
Noen glimt fra turen hjem:
Knivgata med måne,

små kafeer,

den indre muren opplyst,

smug i Splantzia,
Ellers kom Hellas medaljevinnere hjem her om dagen. 3 gull, 1 sølv og 2 bronse. De er kjempefornøyde med det, mer enn de håpet på. Gull i turn, skyting og friidrett, sølv i svømming i åpnet vann, og to bronser i seiling!!
Katerina Stefanidi vant gull i høydehopp,
Nå er det stille på idrettsfronten her hjemme hos oss, ingen Rio, tennis turneringer eller vintersport!!
Agrotikos Avgoustos, eller landbruks august, starter på fredag. Ved 1866 plassen ved busstasjonen midt i sentrum. Tidligere var den mye. mye større og holdt til nede i havna, og varte en uke. Nå er den mye mindre, og varer til onsdag den 31. Fra morgen til kveld kan du stikke innom, se og handle!! Alt fra honning, kaker, olivenolje, smykker og håndarbeide.
fra tidligere år.
En gladnyhet til tilslutt: Turismen har gått opp med 11% fra i fjor for Kreta, og 10% for hele landet!!
I kveld håper jeg på folk til byvandringen og i morgen tidlig drar vi til Sougia, rapport følger.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983