Hjemme igjen.

Ja, da er vi hjemme igjen da!! 12 dager alt i alt, men bare 10 fulle dager i Norge. Vi hadde flott vær, flotte turer og var rundt omkring. Koste oss veldig med barn, barnebarn og venner.
Jorgos flyr mot nord,
Turene opp og ned med Ryan gikk over all forventning, men det er jo deilig å være hjemme igjen. Hanias flyplass har åpnet en ny del, og vi både reiste fra den, og ankom til den. Ser bra ut.
Fin ny del,

Vi sjekker inn i den nye delen av flyplassen,
Mye bedre plass, og ingen ekstra sikkerhetssjekk på koffertene lenger heldigvis. Deler av den gamle flyplassen er stengt av mens det bygges videre. Alle forutsetningene for at det skal bli fint og funksjonelt. Ikke nødvendig å vente ute i solen lenger, eller løfte bagasje fra det ene båndet til det andre.
Tonia tok vare på alle hundene og kattene, og nå er hun glad hun er friere og ikke alene om ansvaret.
I går og dag har det vært varmt, og særlig kattene er helt slått ut. Dexter er som vanlig en rampegutt som vil leke når de eldre hundene ikke gidder, men stort sett går det greit vet du!!
Rampete Dexter hviler,

bra å hvile i varmen,
I nabolaget er det utvikling på nabohuset, det blir veldig fint men gud som de bråker!!!

På Røa er det stille som i graven, og her er det mye liv i nabolaget. Jeg foretrekker faktisk litt bråk, litt snakk og musikk, men byggebråk er kjedelig.
de gamle spiller tavli,
Nede på torget her i Slantzia er det fullt av folk fra morgen til langt på natt. Byens unge er hjemme fra studier og arbeid i andre byer og land, og tar seg en kaffe eller en ouzo med venner.


og de unge drikker kaffe,
Jeg har hatt mitt vanlige formiddagsbad i badetrappen men fullt av badegjester. Gamle, unge, barn i alle aldre, naboer og ferierende.
barn og voksne nyter et bad,

lett å gå uti,

rent og klart vann,

Byen fylles opp av greske ferierende og det er som vanlig i august trafikkork i sentrum, strendene er fulle og byens hotell og pensjonat er fullbookede.
fine nye pensjonat overalt, her er noe ved utgangen til Agora,
mye folk i byen,
Husk på at skoleferien varer til midten av september, og "fellesferien" er rundt 15.august.

Kiria Katina har huset fullt som vanlig om sommeren, og oldebarna er innom daglig. Her ser du henne ute i gården hvor hun vanner litt på kveldstid.
Hun prater om oldebarna og jeg om barnebarna.
Det kom ingen til byvandring, men vi snakket litt om en ny ide for utenom sesongen, med en ukes opplegg. Vinhøsting, drueplukking, klosterbesøk, spaserturer i naturen (Imbros, Agia Irini ravine), matlagning, besøk i landbyer på folkloremuseum, osv. Vi håper at noen viser interesse og at turene blir noe av. De har en minibuss og gamle nyrenoverte hus i gamlebyen til disposisjon, og det trengs ikke flere enn 6 personer for at det blir en tur. Jeg kommer tilbake til dette og med fullt program på siden min.
Håper noen dukker opp på fredag til Halepa tur!!! Klokka seks som vanlig.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Helg i Maleme

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983