Badetur til Agia Marina.

I går bestemte jeg meg for å bli med Jorgos på stranda, istedet for å bade her i Koum Kapi. Han liker å bade ved en liten  taverna som heter Roussos og ligger midt i Agia Marina.
Roussos 
Her er det som det er vanlig, gratis stoler men de kommer å tar opp bestilling på drikke eller mat. Jorgos trenger skygge, og ligger alltid under et tre. Øya Thodorou ligger rett utenfor, og beskytter mot de verste bølgene.

Legg til bildetekst

lek med bølgene,

øya rett over,

Vi har pleid å dra ut hit i alle år, men før var det en campingplass der, med mange trær og palmer mellom Roussos og fotballbanen. I dag ligger de hotteste strandbarene og utestedene på rekke og rad der campingen lå og helt ned til fotballbanen. Havana Red, Cabana Mare, Costa Costa og Ammos & Ilios. Musikken dunker, fullt av gresk ungdom med siste mote i badetøy, strandtennisspillere og servitører som flyr rundt og tar opp bestilling. Dette er stedene som Hania er kjent for i Hellas. Veldig mange kommer til byen i juli og august for å oppleve havna, de bor gjerne der, og disse strandbarene både dag og natt.
Havana Red,

Cabana Mare,Costa,Costa,
se og bli sett,

                                                        Ilios & Ammos, sol og sand,
Her er det se og bli sett som gjelder, og de hotteste nettsidene viser stadig bilder av vakre bikinikledde ungjenter på party. De  stedene har basseng og flott bar med DJ på kveldene. Berømte personer besøker disse strendene, og det er ofte konserter her.
Cabana Mare,

konsert på Ilios &Ammos,
Før og etter dette beltet, ligger familiestrendene, fullpakkede med folk fra alle verdens hjørner. Lenger ut altså Platanias med hovedvekt av utlendinger, særlig skandinaver. Personlig foretrekker jeg Hrisi Akti, eller badetrappen.
Hania er så mangt du, stille strender, familie strender, turiststrender og hotte strandbarer med trendy badetøy og høy musikk!!
Litt til slutt om kultur denne helgen:
konsert med Mihalis Tzouganakis på teateret Anatolikos Tafros klokken 21.00 i kveld. 12 euro. Lokal musikk med trøkk og masse spennende instrumenter!!! teateret ligger i den østre vollgraven, 5minutter fra Agora i Hania.
Livadoura rockefestival i Douliana Apokorona i dag og i morgen kveld. Les mer her:http://livadoura.wix.com/livadoura-track#!rock-festival-2016/pxlfn
Folkedans ved moskeen i havna i kveld 20.30, og ved teateret Anatolikos Tafros i morgen kveld 21.00, gratis inngang.
også innslag av latinsk dans på lørdag,

Fiskefest i Souda i morgen kveld med fisk og musikk, ved idrettsplassen inngang 5 euro.
Festival Kissamitiki kultur, dvs musikk, dans, mat, kunst ved stranden i Kastelli fra 5.- 21. 8. Er du i området, så spør etter program og opplysninger.
Lafonisia, festival ved Elafonissi som har gudstjenester, minnesmarkeringer og kretensk musikk på programmet både den 12. og den 18. er det lokal musikk ved klosteret Hrisoskalitsa før Elafonissi stranden.
I Hania er det Agrotikos Avgoustos, Jordbruks august, fra 26.-30. 8, kommer tilbake til dette.
Er du på Kreta, så prøv noe av dette, verdt å dra på det grekerne drar på.
I kveld håper jeg på folk til Halepa turen, ingen kom på onsdag, det var litt vel varmt, så jeg bare slappet av.
Og god helg!!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983