Eanthia Village

Bli med på en tur ut til Gerani, som ligger etter Platanias langs nordkysten av Kreta. Her ute ligger hotellet med bar og restaurant Eanthia Village.
Ved inngangen,

bassenget med fjellene,
Det er bygget opp og drives av familiene til Klio og Stavros. Klio er fra Gerani, og hennes familie hadde tomten, og Stavros far hadde kapital.
sjefen selv,

Klio og Jorgos,
Sammen med foreldrene og Klios bror Mihalis, satte de igang. Jorgos har kjent Klio og Stavros siden ungdommen, og da jeg ble kjent med ham på slutten av 80 tallet, var hotellet helt nytt med et lite kjøkken i hjørnet mot sjøen, noen få bygg, og engelske gjester med Thomas Cook. Venner og bekjente fra Hania (som oss),tok søndagsturen ut dit for å spise og bade. Ungene elsket svømmebassenget  og maten var helt topp. Vi hadde Tonias barnedåpsmiddag her i 1995, og har fulgt familien og hotellets utvikling siden starten. Etterhvert som årene gikk, bygget de ut, og pusset opp og gikk over fra engelske til skandinaviske gjester, med Ving. Dessverre mistet de broren til Klio, Mihalis og henns mor for noen år siden, og de gamle har sluttet å komme men nå har barna deres Irini og Manolis studert turisme og tar gradvis over hotellet. De har opplevd alle sine somre her ute, mens foreldrene jobbet og besteforeldrene var der for dem. De badet i bassenget hele dagen og elsket å leke med barna som var på ferie. Det har vært naturilg for dem å fortsette her ute, selv om de alltid har bodd i Hania i skoleåret.
nytt blod, Irini og Manolis,

Jorgosog Irini diskuterer menyen,

den nye baren,
mange gode drinker å få i baren,
Klio er fremdeles på kjøkkenet og har oversikten, mens de unge styrer baren, servicen i restauranten og rommene. Stavros er øverste sjef. I vinter har de pusset opp hele basseng og restaurantområdet. Det har blitt kjempefint, og maten er like god som før, men med ny chef er det også noe nytt på menyen i år. For denne familien er det viktig å holde på sine restaurantgjester fra byen og servere lokale retter og ikke ha en typisk turistmeny.
nyoppusset restaurant,


god mat,

ovnstekt feta, mmm.

Og deilige kaker med tsikoudia til slutt!!
Klio ønsket å lære norsk, men det ble Irini som begynte å lære, og nå har vi holdt på i halvannet år. Hun er blitt riktig flink, og ønsker å lære mer av gjestene i sommer.
hotellets stoler,


Dette hotellet er bygget som en landsby, det er et stort åpnet område, med 5 bygg, sportskafe med norsk tv, og spill og et barnerom med leker. Tennisbaner, lekeapparater, flott bassengområde og strand er utetilbudene.

bygget som en landsby,


fine bygg,

ved inngangen til området,
stranda og Rodopou i det fjerne,
sportsrommet sett utenfra,
sportsrommet,

lekerom,

bassengområdet,

tennisbane,

åpent og lyst,

Her  er det åpent, lyst og veldig rolig, ( bortsett selvfølgelig fra støy fra bassenget på aktive sommerdager). Hotellet ligger langt fra trafikk og støy, men man kan fint gå, sykle eller ta bussen til Platanias og buss eller bil inn til Hania. Maleme og Kolimabri ligger videre utover langs kysten. Eanthia har navnet etter det gammelgreske ordet for liten bebyggelse: Οιανθια, Ianthia. Selv om du ikke bor der, så ta gjerne turen ut hit for et bad og et måltid, norsk fotball eller en drink i baren.
Irini og de andre i baren.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983

Nyheter