Byvandring.

Nå er det slutt på helligdagene og hverdagen slår inn for fullt igjen. Hva har vi gjort i disse påskedagene? Etter fredagens utflukt og langfredagsprosesjon, har jeg stort sett vært hjemme. Lørdagen tok jeg det med ro og nøt stillheten i nabolaget siden arbeiderne ved  siden av hadde ferie helt frem til i dag. I morges begynte det å hamre igjen, lastebiler med sand og sementblander i gang hele tiden.
På påskeaften ved Anastasi som det kalles, sendte Jorgos opp fyrverkerier og gledet seg som en unge over det!! Flott var det, mye folk utenfor kirken som vanlig.
Rafaella og Mihalis uten for kirken,

Jorgos sender opp fyrverkerier,
Påskesøndag var det deilig og stille i nabolaget og vi grillet litt lam helt enkelt i gården. Jorgos, jeg og Katerina.
Mandag hadde Jorgos navnedag og det ble besøk i gården både mandag og tirsdag. Nordmenn på ferie og familie.
Men nå er altså hverdagen her igjen, og jeg hadde min første byvandring på flere uker!! 7 personer i dag. Vi startet som vanlig klokka 17, fra kontoret til GS Tours. Her ser du deltagerne oppe på Kastelli.
Ellen, Kirsten, Morten, Hilde, Stein-Bjørnar, Tone og Marianne
Hilde og Morten var med på den første vandringen for nøyaktig to år siden, så det ble en spesiell tur synes jeg!! Første turen gikk den 10.mai 2014, og da var Wenche, Guri, Hilde og Morten med, de har vært trofaste alle fire og vært med flere ganger og blitt mine venner alle sammen!! Føles veldig spesielt for meg!!Wenche var jo med på årets første tur. Litt nostalgisk blir man jo.
fra første vandringen, med Morten, Hilde, Wenche og Guri!
Hildes søster Ellen har også vært med flere ganger,og i dag var kusine Tone med mannen Stein-Bjørnar med, og Kirsten og Marianne, mor og datter. Rene familie affæren i dag, bare slektninger!! Her ser du noen bilder fra dagens tur i mye vind:
Ellen,

kusineprat,

fotografering,

oppe på muren,
Vi gikk den vanlige runden, og stoppet litt opp i Theotokopoulou gata ved et nytt gateskilt. Sali Chelidonaki.

denne lille gaten har fått nytt navn,
En liten gatestubb her har fått navn etter en av de svarte som levde i Hania siden de kom som slaver fra Nord-Afrika i tyrkertiden på 1700-tallet. Han hadde konvertert til kristendommen, og levde og arbeidet i byen hele sitt liv.
Etter at alle muslimer var blitt tvangsflyttet til Tyrkia, var han en av de svarte som ble igjen. Han arbeidet som roer fra skipene som la til utenfor fyret, og døde som en gammel mann på 60-tallet.
Jorgos husker ham godt, og det finnes en del bilder, sanger historier og et teaterstykke om ham!! Han var kjent for sitt milde vesen og fordi han alltid delte med de som hadde mindre enn ham, selv om han selv var fattig. Under navnet hans på gatenavnet står det: Filantropos, menneskevenn.
Vanligvis står det, maler, opprører. politiker, osv. ,men Salis er kjent for sitt store hjerte. Hvorfor nevner jeg dette? Jo, vi spiser jo på restauranten Salis, oppkalt etter ham!! Her ser du bildet av ham på sine eldre dager fra havna, og skiltet som henger utenfor restauranten!!
Salis som gammel mann,

Her ser du oss alle samlet og litt av alt det vi spiste!!

svinekjøtt med svisker,

litt sjokoladekake med tsikoudia!!
Ellen og jeg er klare for tur til Halepa på fredag, vi får visst med noen flere, spennende........ Vi går fra kontoret i Episkopou Chrisantou 37 klokken 17.00.Bli gjerne med!!! Vi starter fra samme sted og til samme tid både på fredager og onsdager.
her starter turene.
Rapport i neste innlegg,og god tur hjem til resten av dagens gjeng, som reiser i morgen! Takk for denne gangen!!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983