Byvandring i mai.

Ja, så sitter jeg her da, med bena opp og kikker på bilder fra dagens tur. Hyggelige folk, fint turvær og god mat og drikke!Takk til alle som var med på dagens tur.
Birger, Inger Marie, Maja, Knut, Bente, Arild og Vidar 
Det var møtt opp 7 blide nordmenn klare for en runde i byen i dag. Vidar og Bente hadde kommet helt fra stedet Sissi på nord kysten mellom Iraklio og Agios Nikolaos, hvor de har et hus. Jeg er meget imponert!! Riktignok kommer det av og til noen fra Rethimno, men helt fra Sissi!!
Brødrene Birger og Arild skulle ha vært med forrige uke, men kom i dag, Inger Marie hadde gitt beskjed om at hun kom alene og Maja og Knut bare dukket opp. Veldig hyggelig og vi tok hele runden med historien og alle de flotte stedene. Det rare er at jeg ikke blir lei heller! Bra det for dere, siden vi bare er midt i mai enda. Oppe på flotte og spennende Kastelli høyden så vi på utsikten som vanlig og hvem vil vel ikke fotografere den?
Den nye delen av vandringen er oppe i Lithion gata er populær, og i dag fikk vi jammen et flott bilde av hele gjengen foran den spennende døren fra 1624, sier ikke mer.......
vi spaserer på Kastelli,

øverst i Lithinon gata,

ved en gammel dør,

og inne ved "palasset",
Vi gikk i den jødiske bydelen Evraiki, og her så vi denne lappen på døren til et flott hus, som eies av nordmenn. Noe for deg?
I dag var det stengt på San Salvatore bastionen, men vi så brudepar som skulle fotograferes, og så gikk vi helt opp på toppen av festningen og fikk sett vollgraven og bastionen ovenfra. her oppe er fjellene i det fjerne, sjøen og Nea Hora del av utsikten.
klar for fotografering,

med babyen deres,

utsikten fra toppen,


langs vestre vollgrav,

Jeg prøver jo alltid å variere litt i rundene, og i dag hadde ingen vært med før, så for dem var alt nytt og spennende. Vi fulgte muren hele veien til den møter veien, før vi gikk gjennom Lærgata, til Splantzia.
Vi tok avskjed med brødrene som skulle spise med grekere, og sendte dem tilbake til hotellet deres. Vi får håpe at de fant bussen!!
Nede i båthavna, i enden ved moloen nesten ligger Salis hvor vi spiser.
her ligger Salis,ved siden av Vasilikos, og med Porto Veneziano nederst i bildet 
Vi fikk god behandling og masse god mat som vanlig, dessuten dukket Jorgos opp på Harleyen for full musikk, så en liten bonus ble det jo i dag!!
Jorgos forteller med hele kroppen,

vi nyter maten og Harma øl.
Vi er inne i uken hvor Kampen om Kreta feires og huskes, og tror du ikke at New Zealands ambassadør med følge dukket opp. De fikk en egen avdeling, og det var noen livvakter utenfor hele tiden. Ja, ja sånn er det å være en VIP, men vi blir tatt minst like godt vare på som dem på Salis, jammen er vi byvandrere også VIPer, med egen meny og masse flinke kelnere rundt oss hele tiden!!!
Håper på følge på tur til Halepa på fredag!!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983