Lørdag formiddag i havna.

En deilig lørdag formiddag i byen idag. Vinden fra sør med den ekle Afrikasanden som vi har "spist", fått inn igjennom nese og munn de siste dagene hadde endelig snudd. Den klamme varmen vekslet  til normale temperaturer. Men vinden var kaldere. På lørdager har vi gatemarked her, så jeg stakk bortom markedet først og kjøpte ukens beholdning av frukt og grønt. Du kan jo bli med en tur og kikke på klesavdelingen!! Her ser du en vanlig lørdags formiddag med mye å kjøpe, og mye folk. Jeg fant et trekk til lenestolen min til 4 euro, og er kjempefornøyd.
Mye fint å finne,

og souvlakier blir grillet midt i det hele,
Så var jeg klar for turen med hundene. Du kan følge med oss på formiddagsturen hvis du vil. Jeg tar deg med på runden nå!! Vi starter med å gå rundt langs kirken her, og går forbi fordums klosterhage, fra venetiansk tid. Nede på torget var det en god blanding av lokale og turister, og liv og røre. Du kan se hvor flotte trær vi har her på torget!!
den gamle klosterhagen,

trær i blomstring,

lørdag på torget vårt,
Nede i båthavna, var det også mye folk , men også mye vind!
vinden tar tak i flagget,

Det har kommet et cruiseskip med 2000 passasjerer som heter "Mein Shiff 2", til Souda i dag. Ikke så rart at det var mange turister sånn plutselig!! Siste cruiseskipet var her i november.
Lett å se forskjell på turister og lokalbefolkningen du!! Turistene går i sommerklær okke som!! Ikke snakk om sokker eller jakker, mens vi som lever her, er kledd mer vårlig i sokker, sko og jakker!! I solen er det deilig og varmt, men med en gang det kommer en sky, eller du er i skyggen er det kaldt på vanlige vårdager. Mange blir forkjølete når de kommer på ferie, siden det er så stor temperaturforskjeller mellom nord og sør, og så kler man av seg her, og blir fortere syk. Her ser du folk på tur,et gresk par på lørdagstur i havna og et turistpar. Ser du hvem som er hvem?
Oj, norsk flagg på en flott båt i havna her!! Ikke så ofte vi ser det i gjestehavna, men veldig hyggelig når det skjer.
Noen sitter i solen, mens de lokale gjerne holder seg unna solen. Mange var nede og åpnet butikkene sine for første gang i år, for cruiseskipturistene. Noen få andre turister er det jo, flyselskapene setter opp en tur i uka foreløpig, og de store charterselskapene starter opp om noen uker.
Kikk på bildene, og kos deg med turen vår!!

første hestedrosje i 2016!

lokalt par i vinden,

travelt i havna

vi møter en dame, det skal hilses,

Her ser du sidegatene våre, i knivgata ser du Jack som dilter etter....jada, jeg kommer....
Vi følger den gamle muren, og er tilbake på torget i Splantzia og tusler hjem til huset vårt igjen.
den gamle middelaldermuren,

koselig nabolag,

tilbake til torget i Splantzia,
På nabotomta er det stille i dag, ingen arbeidere heldigvis. De jobber hver dag fram til klokken tre, da er det slutt. Det blir kjempefint, men det kommer til å ta lang tid enda!!
stille på nabotomten i dag, porten er lukket.
God helg, så snakkes vi!! Er du nedover, så husk at jeg har vandringer på onsdager og turer til Halepa på fredager!!!!!Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Helg i Maleme

Øyhopping april og mai 1983