Dagens rapport om flyktningene i Hellas.


Vi kommer ikke unna denne flyktningkrisen!! Uansett om Sylvi Listhaug, norsk minister med ansvar for flyktningene i Norge  kom, prøvde en overlevelsesdrakt i greske farvann og dermed vise solidaritet med flyktningene og fikk vite hvordan redningsarbeidet er med å hjelpe dem opp av vannet,er det vel ikke nok? Vet ikke helt hva jeg skal si, bedre å ikke si noe..
norsk politiker i aksjon,


de tolv heldige på vei til Roma,
Selv om Paven tok hele 12 syriske flyktninger med til Roma..... 12 av 54.000 som er dagens tall. 54.000 flyktninger strandet i Hellas på grunn av feil politikk i EU. På grunn av egoisme og harde mennesker i hele Europa.
Paven var her og de frivillige er her hver dag,
Utrolige forhold i disse "leirene" hvor disse utrolig slitne, redde, sultne og syke menneskene "lever". De tror at de skal kunne komme seg ut av landet, selv om grensene er stengt. Noen "bor" på kaia i Pireus der de ankommer fra øyene. De blir tatt vare på så godt som mulig av frivillige som gjør så godt de kan, men er det nok??? Kan Hellas greie dette mye lenger??
over 16000 i havna i Pireus i dag,
Hvor er Europas politikere? Hva gjør greske politikere? Svært lite. Ingen vil ha dem, INGEN!!!!
De overlever under uholdbare forhold ved grensene til Makedonia det er 10.000 flyktninger i dag. De sliter med å overleve, med tåregass fra politiet i Makedonia som ikke vil ha dem der, med gjørme, sult, tørst og sykdommer. Små barn, nyfødte, gamle, aldri har Europa sett lignende.
vanskelige forhold ved grensene,
Aldri har  Europas politikere vært mer døvhørte og blinde..
I Norge krangler kommunene seg i mellom om hvor mange man kan ta imot, de er 54.000 bare i Hellas som er innelåst her uten håp.
søker etter barn som er blitt borte underveis,
Norge hjelper, redningsselskapet er her og gjør en kjempeinnsats, og regjeringen innvilger 10 mill. i støtte til redningorganisasjonen i Hellas, og lar redningsskipet Peter Henry von Koss bli her frem til jul. Flott de gjør en kjempeinnsats!!
norsk hjelp,
 Hva skjer med øyene som lever av turisme?
På Lesbos har politiet begynt å rydde strendene...
rydding av strendene på Lesbos,

Leger uten grenser har trukket seg tilbake etter den utrolige nye avtalen med Tyrkia om utvekskling av innvandrere.
Greske familier gir mat, og all slags hjelp. Greske pensjonister som lever på 400 euro i måneden, gir husrom og mat til flyktingefamilier, en det er bare så lite. Hvis ikke krig og terror stopper, hvis ikke politikerne forandrer mening, hvis ikke grensene åpnes, hvis, hvis, hvis, blir de snart 100.000 i Hellas.

Alle de andre frivillige organisasjonene står på. Norske Dråpen i havet er ett eksempel, fantastisk frivillig arbeid. Menneskelighet og menneskekjærlighet er det eneste som holder flyktningene i livet og gir dem håp...
Jeg legger meg om kvelden og tenker på alle dem som ikke har en seng å sove i. Jeg takker for at jeg har en seng. Jeg tenker på barnebarna mine som er varme, trygge og lykkelige. Hva har disse uskyldige barna og babyene gjort? Ingenting.....
Menneskelige tragedier som lider på grunn av politikk, som alltid på denne jorden.....
Jeg spør igjen: Kan Hellas greie dette mye lenger?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983

Nyheter