Lokale nyheter.

La oss se på noen lokale nyheter som du kan være interessert i. Først og fremst gjelder det flyplassen og turismen. Driften av flyplassen sammen med 14 andre regionale flyplasser skal overdras til tyske Fraport under store protester fra lokale politikere, politiske partier og reiselivs representanter. Det kom en komité fra Fraport hit for å se på forholdene den 18.januar og de ble omringet av protesterende inne på flyplassen. Det man reagerer på er at flyplassavgiftene ikke lenger kommer den greske stat tilgode, men et privat tysk firma, dessuten frykter man oppsigelser. Fremdeles har de ikke overtatt, og kampen fortsetter. Havner og flyplasser over hele landet skal drives av utenlandske private firmaer. Dessuten er det usikkert om utbygningen av flyplassen blir ferdig innen midten av mars da chartersesongen starter.
Det første Norwegian flyet fra København som ankom lørdag for 2 uker siden, ble mottatt med fest på flyplassen. Musikk, dans, mat og drikke møtte dem da de kom ut i avgangshallen. Dette gjør man hvert år for å vise at man setter pris på de første gjestene og det spesielle i år er at det var så tidlig som 6. februar. Det lover godt for vinterturisme håper vi her på øya.
Man venter oppgang i turismen på Kreta i år, og tallene ser gode ut. Her er en overskrift i en av dagens aviser om dette:
spørsmålet avisen stiller er om Fraport og Ryan blir enige om samarbeid,
De neste nyhetene handler om strendene våre. En god nyhet er at Elafonissi er kåret som en av verdens vakreste strender av Trip Advisor, og ble nr.14 i verden.
Strendene på Nordkysten blir dessverre mindre og mindre for hvert år på grunn av bølger og vind som trekker sanden ut i havet. Dette er en naturlig utvikling, men det passer dårlig der man er avhengig av gode strender. Så i Platanias og Agia Marina kjører de på med sand hver vår for å fylle opp strendene til sesongen.
Opprydning av våtmarksområdet Moroni ved Souda er et årlig arrangement som en av byens miljøorganisasjoner står for. Sist søndag var de i gang igjen. Dette er et vakkert område, med turveier, benker og mange trekkfugler og lokale fugleslag.
Ett annet av disse våtmarksområdene er Agia. Her ved det lille vannet er det jo også våtmark med trekkfugler og en fin park med turvei. Her ble det plantet trær av frivillige fra området i samarbeid med Hania Kommune.
treplantingen i gang,

Noen flere lokale nyheter:  Den frivillige kreft hjelpeorganisasjonen Orizontes hadde et arrangement for å finne benmargs donere. De arrangerte det på en kafe, og utenfor Agora og mange kom og leverte spytt på en bomullspinne. Flinke folk, og veldig stor oppslutning om en livsviktig sak for kreftrammede.
opplysning om benmargsdonering,
En lokal kvinnegruppe strikker og samler inn klær til flyktningene som ankommer i tusenvis til øyene hver dag, dyrevernsgruppene og den finske foreningen gikk sammen om å hjelpe en herreløs tispe med valper. De stereliserte moren, mater dem, og har funnet hjem til valpene. Og de hjemløse ble samlet og kjørt ut til Akrotiri hvor de bor i kommunens sommerleir Kalathas til vinteren er over.
klær til flytningene,
valpene og moren,

stolt ny valpe eier,
hjemløse på vei til leiren


Siste gode nyhet i dag: Karnevalet i Rethimno starter opp med sitt første arrangement i morgen. Det skal være et lite opptog gjennom byen fra klokka 19, og avsluttes med konsert. Jeg kommer tilbake til dette karnevalet senere. Husk at i Hellas varer karnevalstiden i tre uker, og heter apokries. Hver søndag i denne perioden blir det holdt karnevalsfester overalt for barn og voksne. Alle skoler, orgnisasjoner, klubber, idrettslag osv. arrangerer disse festene. Siste helgen er det karnevalsopptog i mange byer i hele landet.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983