Translate

Translate

Translate

onsdag 9. september 2015

Konsert og byvandringMaheritsas og Kotsiras i går kveld,
I går var det en flott konsert med min favoritt rocker Lavrendis Maheritsas og super sangeren Jannis Kotsiras.
Kotsiras synger en ballade,

Men først, nok en onsdag med byvandring.
oppmøte ved fontenen,
Bra oppmøte med hyggelige folk fra hele Norge og en fra Japan. Ja, Nora (som har vært med før) hadde med sønnen Per Gunnar og svigerdatteren Kanako. Hun forstår litt norsk, ellers oversatte han for henne på japansk! Flott!

Det er jo ekstra hyggelig synes jeg, når det er noen yngre med også iblant. I dag var Hilde også med sammen med Tina, de hadde gledet seg. Hilde er interessert i historie og synes det var gøy å lære mer om byens historie. Det er ekstra hyggelig når venner blir med på runden da vet du!!
En bra gjeng og deilig temperatur da vi gikk klokka seks. Med på dagens tur var: Nora, Per Gunnar, Kanako, Else, Sigurd, Jørn Petter, Hilde, Torill,Gro, disse kom ikke på tavernaen. Og Harald, Berit, Per Olav, Grethe, Hilde, Tina, Sølvi, Wenche, Astrid og Inger. Wenche har også vært med før, men denne gangen hadde hun altså med to venninner. Hyggelig gjeng på tavernaen, vi koste oss, spøkte og lo og spiste den gode maten. Ekstra hyggelig med fire hedmarkinger som visste å sette pris på mat og drikke!! Takk for følget alle sammen!!!
vi koser oss i bra selskap,
Vi tok runden om Kastelli, Koum Kapi, Splantzia , Topanas og det jødiske kvarteret Ovraiki, før halvparten av oss endte opp på The Well of The Turk som vanlig.
guiden i aksjon ved Koum Kapi,


utsikt over havna,

i trappen ned fra Kastelli,

Topanas,

vi går i smale gater,

Altså, i går var vi på rockekonsert med veldig populære greske musikere,Tina, Hilde , Katerina og jeg. Tina og Hilde syntes det var topp å oppleve den stemningen det var med all allsangen.

mye folk, og høy stemning,
Vi sang med på alle sangene, klappet og koste oss.
lyse skiftet fra rødt til blått som du ser,
Folk i alle aldre elsker disse sangene og musikken. For en stemning!! På tross av alt, dårlig økonomi , politikk ,osv. På sånne konserter deler du musikken, tekstene og stemningen. Grekerne lever seg inn i musikken og artistene vil at alle synger med så mye som mulig. Kotsiras synger:" Kane to himona kalokeri, kane to balkoni sou nisi. Kane tin Deftera Kiriaki." Gjør vinteren om til sommer, balkongen din til en øy. Gjør mandag om til søndag." Fin sang med fin tekst når livet kan virke svart.
vi klapper med,
begge to på scenen,På slutten sang vi en flott tradisjonell sang fra Kreta som vi synger i koret, og det var spesielt rørende.Fikk gåsehud.
Jeg elsker denne greske musikken, rock og mer tradisjonell pop musikk. Gresk musikk er så mye, mye mer enn Theodorakis og folkemusikk.