Translate

Translate

Translate

fredag 25. september 2015

Fra onsdagens vandring.

I smale trapper i Splantzia,
Hei du, jeg sier det hver uke: Det er like spennende å svinge rundt hjørnet å se om noen har møtt fram på onsdagens vandring. Jeg klager ihvertfall ikke på fremmøtet!!!! Hele torget var fullt av glade nordmenn denne gangen også. Enda kom det fire etternølere. 29 på denne onsdagen,ny rekord!! Flere gjengangere, Synnøve og Tor var med 11.juli ifjor sommer da det ikke var så mange fremmøtte,(innlegg fra 12.) Elin og Rolv husker jeg fra tidligere, men de var så mange, så resten av de som hadde deltatt før, husker jeg ikke navnene på.Og jeg som trodde et mulig regnvær skulle stoppe folk!!! Vi hadde jo hatt skybrudd tirsdag kveld og regn hele formiddagen.  Jeg har visst glemt hvor vant nordboere er til regn og ikke lar litt stoppe dem.Tre turer igjen før flyene fra nord stopper sine direkte ruter, privatturer etter det for den som ønsker det.
Været var supert, helt passe. Anne, Janne, Finn og Berit kom helt fra Rethimno!! Artig synes jeg. Moro for meg at folk som har tilknytning til andre byer velger å komme helt hit for en vandring. Jeg traff dem første gang i Rethimno og du kan lese om Anne og Finn i innlegget fra 4.juni 2014 da jeg besøkte Kretavenners møte der og skrev om det i bloggen.
vi går ned mot havna,

fint vær og blide fjes,

den flotte portalen i Megalo Arsenali,
Finn Stokke er han som samler inn og støtter sykehuset i Rethimno med utstyr av alle slag. Jeg har skrevet om ham og hjelpen hans før. Imponerende jobb han gjør som tidligere ansatte på sykehus både han og kona Berit, får de mye utstyr fra sykehuset i Stavanger, og ellers samler han inn penger.
Vi hadde de vanlige stoppene, men med så mange tok vi jo opp hele gata vet du mange steder. I innlegget fra 8.mars 2015 om hjelpearbeid nevner jeg Finns arbeid.
i det jødiske kvarteret,
Her har du navnene på denne byvandringen: Marita, Hugo, Olaug, Øyvind, Odd Ivar, Liv Grethe, Finn, Berit, Margarth og Rolf Magne som ikke ble med på tavernabesøket. Videre:Runar, Mona Lisa, Geir, Merete, Jan, Heidi, Britt, Geir, Synnøve, Tor, Elin, Rolv, Vigdis, Trude, Inger-Lise , Anne, Janne, Harald og Ranveig. Stor takk til alle. og takk til alle som kommer og forteller hvor mye de setter pris på bloggen. Det varmer og gir inspirasjon til å fortsette. Takk alle sammen, dere som støtter fra sofaen hjemme, og dere som dukker opp på vandringene.
en flott gjeng fra hele Norge,
Denne uka er det en fotoutstilling med bilder fra De Hvite Fjellene, Ta Lefka Ori, i Sabbionara, ved starten av Koum Kapi. Vi gikk inn og kikket og lærte litt om komos som er gjeterhytter bygget av sten i fjellene her. Det er en urgammel teknikk som holder både kulde og varme ute. Fotoene fra snekledde fjell er fantastiske og utstillingen varer fram til søndag. Ta en titt innom hvis  du er i området.  Fjellklubbens medlem siden ungdommen Antonis Plimakis og hans datter Sofia har tatt bildene. Han har skrevet flere billedbøker om fjellkjeden også. Han er over 80, men går fremdeles i fjellet og er en ildsjel i fjellklubben som startet i 1933.Dette er i forbindelse med den internasjonale turistdagen den 27. at dette blir arrangert. Kreta er ikke bare sol, sjø og strender. Les om E.O.S. Hellas offisielle fjellklubb i innlegg fra 8. desember 2013.
utstillingsplakaten,

flotte bilder og fint lokale,

Antonis Plimakis har tatt de fleste bildene,
På lørdag og søndag er det vandrerturer i samarbeid mellom kommunen og fjellklubben vår. Lørdag Diktamo ravinen ved Stilos, og søndag tur til komos fra Psihro Pigadi overfor Keramia. Oppmøte klokka 9.30 ved busstasjonen i Hania.
vi vandrer videre fra Sabbionara ved Koum Kapi,


fra San Salvatore,

to bord på tavernaen, norsk hjørne!

alltid like hyggelig avlutning,
Ellers var det liv og røre i Splantzia i går kveld da det var innsamling av mat, klær, telt, tepper ol. til flyktningene. Det var salg av øl og mat og levende rebetika musikk hele kvelden. En del folk og vi som bor i området leverte inn det vi kunne.
liv og røre på torget,

levende musikk,

salg av mat og bøker,
Kommer det fram dit det skal? Det håper jeg, det er jo alltid det store spørsmålet vi alle stiller oss når vi gir til en organisasjon eller privat innsamling. Finn får tingene fram, og de fleste gjør ærlig arbeid. Bedre å gi der vi kan og vil. Alle monner drar...

  Tilslutt et lite blikk på undervisning med kosekatt i nærheten. Ikke lett å lese da nei!!
ikke lett å lese,
kos og lek er bedre.