Translate

Translate

Translate

søndag 30. august 2015

Siste helg i august.


Stavros med strandliljer,
Mye har hendt de siste tre dagene. Kostas min stjerneelev, kom innom for å ta farvel, han reiser til USA for å finne seg en jobb og en ny framtid. Jeg synes det er trist at han reiser, vil savne ham, men ønsker ham lykke til.
Kostas reiser over dammen til USA,
Alle bør kunne søke en bedre eller tryggere framtid.( Dette burde gjelde for alle, utfattige unge gutter fra Egypt og flyktninger fra Syria også). Noen av de unge som reiser uten følge og er flyktninger, blir sendt til barnehjemmet for flyktninger i Anogia her på Kreta, ellers blir de fleste sendt til Aten. Men noen lys framtid for disse barn og unge i dagens Europa ser ikke realistisk ut dessverre.
I går hadde jeg den glede av å ta imot min klassevenninne Tina og hennes datter Hilde. Vi gikk sammen på skolen i de ni første årene. Endelig kom hun seg ned, og vi koser oss.
Jeg hadde også besøk av Torgeir, Kristin og Androniki i går ettermiddag. Androniki er jo min norskelev og hun underviser altså gresk på Skype hvis noen er interessert. Torgeir og Kristin er trofaste byvandrere, og Kristin og Androniki kommuniserer på norsk på facebook, og ville gjerne treffes. Vi avtalte møte hos meg, det var ekstra koselig og så gikk vi ned på hjørnet på " I avli ton thavmaton" Miraklenes gårdsplass, og Hilde og Tina kom også.
koselig bekjentskap, Torgeir, Kristin, Androniki og Jorgos,

rett fra gatemarkedet og ned i magen, mmmm,

Torgeir, Kristin, Tina, Hilde og Jorgos,
De var trøtte etter å ha stått opp ekstremt tidlig, men de holdt ut til elleve allikevel, så hyggelig var det!! For Torgeirog Kristin som er her på 35 års bryllupsdags reise ( !! Slett ikke verst!!), ble denne kvelden i vårt selskap tydelig satt pris på. Jeg anbefaler stadig at dere kommer dere vekk fra turiststeden og prøver lokale spisesteder. Og husk det enkle er ofte det beste i Hellas. Det var en flott fullmåne i går, årets største. Du får et lånt bilde - mitt eget fra Splantzia.
fullmånen slik jeg så den,

og en fotograf,
I dag dro vi avgårde til en av mine favorittstrender Stavros.
Dette er en herlig gresk familiestrand, med mye plass til egne parasoller og stille og vakkert. Det er aldri store bølger her, siden det er en naturlig lagune. Vakker rosa sand og rent klart vann, bare en halv times tur fra Hania. Jorgos badet( meget sjeldent) og damene elsket stranda og vannet.
fra Stavros,

greske familier på stranda,

en liten brygge med små båter,

rosa sand,

og spesiell natur,

fra det gamle stenbruddet,
Her er det også fine turmuligheter. Vi gikk en liten runde ut på pynten og så på stenbruddet som fungerte i gamle tider.

Hilde på tur,
Så gikk vi rundt i det lille sommerstedet. Byens befolkning har små og større sommerhus her, og bor der i sommermånedene.
noen av sommerhusene er små,

noen større,
og enkle,

strandlilje vokser ved asfalten,

vi plukker fiken,

en fin taverna,
For et vakkert sted, sommer som vinter, du kan lese mer i innlegget fra 13.02 2014. Ta turen ut hit hvor filmen Zorba ble spilt inn i 1964.De ville strandlilljene som strendene på Kreta er kjent for, blomstrer nå, men husk at de er fredet.
du blir minnet på filmen Zorba,
liljene vokser rett opp av sanden,
Vi stoppet ved gravene til far og sønn Venezelios med den flotteste utsikten over byen.
Deilig kveld i gården med familien og dyrene våre.
Jorgos forteller om Venezelios,

det kjente kapellet her,

fredstegnet i busker,
Hilde holder en cikade,

utsikt til Thedorou,

og havna.
ha en god uke. Kali evdomada, Καλή εβδομάδα!!!