Sol over havna og karneval i byen.

Sånn vil vi ha havna!!!
Endelig sluttet regnet og vinden for denne gangen. Men det er mer i vente utover uka. Dette var en spesiell uke, regn,snø, storm,og Euro Group møte om Hellas økonomi. På torsdag var det Tsiknopempti,kjøtt torsdagen, dette er  torsdagen som faller ti dager før den Rene mandagen Kathara Deftera,som er første dagen i fasten. På Tsiknopempti spiser man grillet kjøtt, og det er forskjellige karnevalsfester disse festene fortsetter fram til den siste store karnevalssøndagen.Mange arrangerer privatfester med  utkledde gjester.
Michelle og venner på privatfest i går,
På fredag var det fredag den trettende,og mye snakk om svarte katter over veien osv. I går Valentin dagen som har blitt populært i det siste og blomsterbutikkene skårer stort denne dagen.Hørt på byen: "Jeg er vegetarianer, redd for svarte katter og har ingen kjæreste, så jeg har ikke vært ute på tre dager!!"
Jeg var på en flott konsert på kulturhuset i går kveld. Det var en gruppe med syv mandoliner, en gitar,cello og kontrabass + den tidligere kordirigenten min Despina Drakaki som sang. De spilte klassisk og en del flott filmmusikk. Det var en nytelse!!Har aldri hørt syv mandoliner før,spennende lyd.
Despina synger ,

flott musikk med denne mandolinensembel,
Her i Splantzia er det mange små og store karnevalsfester denne helgen. I dag har de en feiring på torget ,arrangert av privatpersoner som synes byen burde ha et alternativ til de store opptogene. Gøy å kle seg ut og bare gå rundt utkledd med musikk. Etterpå griller de og har levende musikk og dans på torget. Fint tiltak synes jeg.
plakat for karneval i Splantzia

folk samler seg på torget vårt,

spennende hjemmelagde kostymer,

musikere i gata,

alt er lov og godt humør er viktig,
Souda har det store karnevalsopptoget i dag.Og neste søndag, den siste store, er det Kalives og Rethimno som har de store feiringene.Jeg kommer tilbake med mer karnevalsstoff neste helg.
Deilig å rusle rundt i havna i sola i dag. Jeg gikk på tur med Katerina ,hundene mine og Daizy. Det var så mange andre hunder ute,og Jack var i storform. Ektor har blitt mye bedre i å gå på tre ben, dessuten var jo Daizy med og det regnet ikke, så det gikk ganske greit å få han med rundt havna.
Her ser du noen inntrykk fra dagens runde, kos deg med godværsbilder!!
noen nyter dagen fra luften,

seilbåtene ligger her i vinter,

tørkevær endelig!!

i dag gikk det an å gå utover moloen,

oppryddet og fullt av folk,

men mye skader enda,

hvordan kan disse tunge stenblokkene komme helt opp hit?

knust glass på Remezo,

beste hotellbalkongen på dager som i dag!!

familie på vei til karnevalsfest med barna.

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter