Kreta kontrastenes øy.

I dag vil jeg bruke bilder fra de siste ukene for å illustere hvor stor forskjell vi har fra dag til dag. Jeg vil at dere skal forstå at vi har årstider, og stor forskjell fra juli til januar. At vi har fjell,byer, landsbyer og strender over hele øya som vi bruker hele året. Husk at fra oktober til mai har vi det så grønt og fint, med blomster og deilig temperatur.
på vei til Milia 27.desember 2014,
Fra Nea Hora på søndag 10. januar, stille før stormen

tirsdag 12. i havna, ny storm,

på tur i fjellet torsdag 8.januar,
Mange av dere som leser bloggen min kommer hit i den travleste turistsesongen,og reiser til Platanias eller lignende steder. Dere har selvfølgelig et syn på Kreta som en varm,ovefylt øy, med sol,sol,sol, strender, mat og drikke. Kanskje noen av dere drister dere inn til byen,de går rett ned Halidongata til havna i en strøm av turister som dere selv,og setter dere der de andre sitter,irriterer dere av innkasterne der nede og tenker deres om byen og havna. Men det er jo så mye mer som er Kreta!! Hele øya med fjell, strender, jordbruk, landsbyer og byer med befolkning året rundt.En sydkyst med øde strender, få store byer og vakre mindre byer.En nordkyst med større byer,fra Sitia og Agios Nikolaos i øst, til Hania og Kastelli helt til vest.
fra Agios Apostpolos på søndag, anemoner på stranda,

vestre vollgrav i desember,


Mange turiststeder som Malia,Hersonissios,Platanias,Agia Marina, og mindre kjente steder med ro og vakre strender fks, strendene og landsbyene etter Sfakia på sydkysten, Loutro, Finikas, Likos,osv.... For eksempel Mange leier bil eller drar på tur med reiseselskapet sitt, til de kjente strendene hvor "alle" drar. Det finnes så utrolig mange flotte strender over hele øya. Strender som ikke har navn kanskje, en liten bukt som er passe til deg og ditt selskap!!Noen fine strender er : Lendas, Triopetra, Souda (ved Plakias)Glika Nera.
fra en tur i september fra Likos mellom Loutro og Agia Roumeli,
Finikas,

her ser du en del av sydkysten med småsteder for overnatting og bading,
 En hel del fjell, mange flere fjellkjeder enn Ta Lefka Ori og Psiloritis her på Vest-Kreta. Lasssiti har Dikti fjellkjeden , vi har også fjellkjedene Asterousia på sydkysten i Iraklio fylke og Kedros og Siderotos på Rethimnos sydkyst. Utrolige muligheter for turgåing med E-14 stier over hele øya, men røff natur og på mange steder og til tider farlig for uerfarne.
fra en tur langs E4,
Som før fortalt har ta Lefka Ori  50 topper over 2000 meter, 20 av dem er over 2200 m.o.h.
mine bilder av fjellene fra de siste dagene,

Psiloritis,
.Mange turisthytter på fjellene som fjellklubbene eier som du kan leie hvis du ønsker.Fjellklubbene i alle fylkene på Kreta EOS tar med alle på søndagsturene deres.
Ikke så rart at det ligger snø på toppene.Disse dagene har som før fortalt i bloggen har vært preget av mye vær. Snø helt ned til 150 meter i forrige uke, vindstille dager med 20 grader og ikke en sky på himmelen, og så storm, regn, og snø i hyden igjen,flom i Iraklio igår og innesnødde landsbyer i Kissamos området igjen og veien mellem Hania og Sfakia er stengt ved Askifos.
Nea Hora 4.januar,
fra dagens avis, snørydding på Askifos,

Ektor i vinden i går,

en liten bildeserie fra havna i går morges,ikke hyggelig å sitte på en benk her i dag nei!

januarstorm i havna,

tatt en kveldstund i desember.
Alt dette og mye mer har Kreta og by på ,og ikke minst lokalbefolkning som er gjestfrie og hyggelige, men venter respekt igjen. dette er øya vår, her bor vi og du er bare gjest,oppfør deg deretter!!!
Mange sier at det er vanskelig å komme hit utenom sesongen, vel du må bytte noen fly,og bruke en dag hver vei, men hvor enkelt er det å reise til Thailand eller Brasil hvor nordmenn drar på ferie ?
Kreta er åpen hele året,og hotell og spisesteder finner du. Avslappende kretere ,men været kan være brutalt(vi bor jo på en øy!!).


Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter