Noen dager i Iraklio.

Hei igjen.
Ja da er vi installert på et rom midt i smørøyet av gamlebyen i Iraklio. Vi bor på et lite koselig hotell,Hotel Rea. Billig, rent og koselig med frokost og liten altan. Ufrivillig ferie kan man kalle det.
Her blir vi til legen som laseropererte  Tonias øye i dag er fornøyd med utviklingen,og fjerner en foreløpig linse. Vi er så heldige å ha en verdensberømt øyelege og universitetets professor som heter Ioannis Pallikaris her i Iraklio. Han oppfant en laserbehandling som heter LASIK i 1989 på Universitetssykehuset, og Epi-LASIK i 2000. Nå har han en verdensberømt øyeklinikk som både forsker ,opererer og behandler alle slags øyesykdommer med laser,og korrigerer synet. Han har mange hjelpere og studenter under seg,og Tonia har vært i gode hender. En annen anerkjent professor, Kimionis opererte Tonia. Han har vært på klinikken i 20 år og er spesialist i øyesykdommen keratokonos som Tonia har. Vi føler oss privilegert som har muligheten til at Tonia blir behandlet der. Uten laser behandling, må man transplantere hornhinnen,og mange blir blinde av denne sykdommen. Denne metoden som brukes her ,cross-linking, er en forholdsvis ny metode som stadig utvikles.
Til Vemmo, som klinikken heter, kommer det leger fra hele verden for å lære teknikker,og i dag var det to russiske leger til stede under Tonias operasjon. Navnet har klinikken etter den store familien Vardinogianni som støttet den økonomisk da den startet opp. Den heter Vardinogianio øyeklinikk. Denne familien har gitt penger til fotballstadion i Rethimno og broa over Araderna ravinen bl.a.
Hun skal operere det andre øye senere.
Vi betaler dette selv, men det er det verdt, det er sikkert. Pengene er lånt, men vi føler at dette var den sikreste løsningen for Tonia.
Jeg er tålmodig, venter,trøster,drypper øyet hver time (fire forskjellige dråper),og tar runder i byen.
Tok noen bilder av byen og havna med telefonen, ta en titt!!!
Fra havna ,

langs strandpromenaden,

havna med festningen Koule,

Ikke mye turisme her inne i byen, folk bor utenfor i turistgettoene, Malia,Stalida og Hersonnisos. De kommer til byen for å se Knossos og det Arkeologiske museet.
turistgata i Iraklio,

fra venetianernes dager,


det berømte Løvetorget,

russerne besøker byen mye,

i dette nabolaget bor vi.
Byen er fin, men vi som bor i Hania, synes ikke den er noe spesiell.
Skriver mer om byen senere.


Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter