Translate

Translate

Translate

fredag 12. september 2014

Havna gjennom tidene.


Semptember er som før sagt en deilig måned. Jeg tar deg med på en liten runde nede i havna i dag. Ikke så varmt,og ikke så overfylt. Om an månedstid blir det stillere. Tilbake er alle byens innbyggere som elsker å spasere her,og å ta en kaffe med utsikt til fyret.
På tur rundt i havna hele året,

hva er bedre enn å sitte å se utover ved solnedgang,
I dagens havna i motsetning til hvordan havna var tidligere,  den fargerik og forholdvis velholdt nå. Den har jo gått igjennom mange slags forandringer og perioder. Fra ventiansk del av festningen som del av muren de bygget rundt byen. Jeg la ved bilder fra gamle tider i forrige innlegg. Tenkte bare vise ett par bilder fra 50 og 60 tallet så du ser forskjellen på den tiden og dagens bilder. Havna har gått igjennom store forandringer, og flere er på vei.
Fra 1950
fra 60 tallet,
blekksprut til tørk 1968,

i dag,
havna i 68

,

dagens vakre farger,
Det var jo tider etter krigen da det var bombet, nedslitt og veldig fattig.
moskeen i 1941, etter bombingene


fra 1958 veldig fattig og nedslitt,
Langsomt ble fasaden pusset opp og s¨å ble alt verneverdig og da må det males i de fargene som man tror,de hadde opprinnelig på middelalderen. Venetianerne bygget jo etter sin egen by, så fargene og byggestilen minner om Venezia.


havna sett fra fyret med de vakre fjellene bak.
Du kan også se mange flere gamle bilder i innlegg fra 4.7. og 18.7.
Det gjør jo havna spennende og spesiell. havna i Retimno er bygget i samme stil, og på samme tid. De er jo også veldig like.
Kos deg og drøm deg vekk til en tur i den gamle venetianske havna i Hania.....
Jeg går høstens nest siste vandring i kveld,men da i bakgatene og smugene. God helg!!!!