Translate

Translate

Translate

søndag 6. juli 2014

På stranda i Agious Apostolous.

Ok, idag er det søndag og Gro og jeg syklet ut til stranda. Men før det, en liten rapport fra fredagens runde med byvandringen. Dette er noe jeg setter mer og mer pris på etter som ukene går.Hyggelige mennesker dukker opp hver fredag. Mange leser bloggen og vi har kommunisert på facebook,men det er jo bedre "live" da!!! Denne uka var intet unntak,og både Bodil og Henny "kjente" jeg fra før. Hyggelig bekjentskap,også med deres følge. Spesielt artig med en ungdom for en gangs skyld!!!
Bodil, Magne, Bendik,Henny og Ingfrid

I det jødiske kvarteret.
I dag tok Gro og jeg altså syklene ut til Agious Apostolous strendene.De ligger midtveis mellom byen og Agia Marina omtrent. Her ligger flere bukter med strender etter hverandre. Dette er som jeg før har nevnt ,en av byens grønne lunger . Et friluftsområde som vi bruker året rundt. Det ligger nære byen,og har supre strender også. Hit drar familier og mye ungdom. Bussen stopper langs alle strendene utover,og man kan både gå og sykle dit.
Her har min norskelev Irini solsenger og diverse båter til leie sammen med faren sin. De driver "Sunset Beach" rett ned for parkeringsplassen på selve hoveddelen av stranda.
Her er det langgrunt, og sjelden bølger.

Redningsvest skulptur ved båtene

Koselig enkel kafe med nydelig utsikt.
Her er det også strandtennis klubben holder til. De spiller inne bak nett,så vi andre slipper å få baller i hodet hele tiden. Her er det aktivitet hele dagen,hele året.
Inngangen til strandtennis klubben,

her er det aktivitet hele året.
Rett nedenfor ligger altså Sunset Beach.
Irini med smykkebord, og båter til leie.

Sunset Beach.
Her sitter Irini med smykkene sine som hun lager hele vinteren. Hun lager nydelige ting,og ikke bare smykker,men diverse kunst også.
Hun er alltid smilende blid og snakker litt norsk.Hyggelig å se henne som alltid. Hun hadde selskap av noen andre bekjente av meg også,så det var jo ekstra koselig. Det er rart med det, etter 26 år i byen får man jo noen bekjentskaper!!!
Koselig kafe ved Sunset Beach.På andre siden av veien ligger Iguana ,her leier Jorgos fra fjellklubben ut stoler,har bøker,leker,blader og sånt til låns. Her har i dratt i årevis som familie,men nå er det sjelden vi drar sammen lenger.
Iguana Beach med Jamaica farger over hele stranda,

hyggelig,og rent og pent.

Iguana har også en liten kafe med hengekøye.
Stranda har også en stor del uten stoler og parasoller heldigvis. Vi som bor her og går mye på stranda ,kommer ofte bare for en dukkert og vil ikke betale for stoler.
Dessuten må alle strender har åpne partier,heldigvis.
Her ligger også strandvolleybanen.Denne helgen er det nasjonal turnering og det var publikum,musikk og liv. Det blir vist på Nova tv kanalene,som sponser disse strandtennis turneringene. Fint for byen med litt reklame i form av bilder fra denne flotte stranda på landsdekkende tv.
Strandvolley banene med kamp og publikum.
Etter en herlig ettermiddag på stranda ,syklet vi innover mot byen langs strendene. Det er passelig langt,hyggelig vei å sykle og å gå her langs stranda.Jeg ble glad da jeg så at de ENDELIG har fått revet det gamle hotellet Aptera,som denne lille stranda mellom Nea Hora og Hrisi Akti også blir kalt. Det var jammen på tide!!
Jeg anbefaler alle som bor ute i Ag.Apostolous/Hrisi Akti området,å spasere innover til byen denne veien.