Tanker fra gården min på en maisøndag.

Gladiolene blomstrer

og hortensiaen er på vei.
En stille søndag hjemme i gården med bare svalene som jobber aktivt over hodet på meg som forstyrrelse.De stuper ned i flokker,og når du tror de skal treffe deg,svinger de skrikende opp igjen. De har reir rundt her ,og det nok en storfamilie. De er så søte å følge med på. Har prøvd å fotografere dem idag, noe ble det ut av det.
Stupende svaler rundt minareten.


og over hodet mitt!!
Det skjer så mye om dagen. Michelle er hjemme, hun er ferdig med utdannelsen,har levert bacheloroppgaven med veldig bra karakterer og kom hjem for å stemme. I Hellas stemmer du i hjemkommunen din, så alle har en unnskyldning til å reise hjem til mor og far. I dag er det EU valg,og andre omgang i kommunevalget der det ikke ble avgjort i første omgang. Her i byen ble det ikke avgjort, så det blir spennende å se hvem som tar seieren. Jeg har skrevet om dette valget før ,og at det er over 40 partier med i år.Ja, du leste riktig,over 40. Hvem som helst og alle og en hver startet sitt eget parti i reaksjon mot de tre/fire vanlige.
Hva skjer i uka tenker du kanskje? Undervisning og byvandring,hunder og hverdagsliv. Innholdsrikt er det.  Eleni og Manolis kommer hit og tar norsktimer sammen. De jobber på hotell, så de tar ferie fra norsken i vinterhalvåret,og har nettopp satt igang igjen. Eleni er fra Patras og har vært hjemme hos foreldrene i vinter. Nå er det repetisjon som gjelder,men de kommer inn i det igjen.
Oppgaver på pc.

Eleni og Manolis samarbeider godt.
Ukas byvandring var vellykket pga hyggelige mennesker med humør og utholdenhet. Vi tok en ny rute,så Gunhild og Stina som var med igjen fikk sett noe annet. Så da gikk vi blant annet ut til fyret. Vi rakk akkurat solnedgangen, veldig bra, må gjentas hver uke tror jeg da.
Hele gjengen,

,


Vi rakk akkurat solnedgangen

Tenker endel på det med nabolagene som blir nyoppussede,pene ,tomme og stille når husene blir kjøpt opp til ferieboliger. Bare her i nabolaget vårt er det allerede mange hus som er pusset fint opp,men står tomme det meste av året.
Engelskmenn eier dette,

tyskere,

engelskmenn,

italienere,

nordmenn og italienere
Snakket med en dame som er den eneste som bor på helårsbasis i smuget hennes. Ensomt ,altfor stille og litt skummelt synes hun. Her hos oss er nabohuset mest sannsynlig solgt til utlendinger, vi var redd det skulle bli hotell(huset har ni rom) så vi får se hva det blir til. Ellers er det flere hus til salgs i gata vår,og sannsynligheten for at de blir kjøpt opp til ferieboliger er stor.
Noen hus er tilsalgs,andre er feirehus.

og dette rett overfor vårt er tilsalgs

flere naboer vil gjerne selge....
Dette har med prisene å gjøre,det går kraftig opp når utlendinger er kjøpere. Dilemmaet for oss fastboende og alle som vil at Hanias gamlebydel skal være levende men vedlikeholdt, er at det ser ut tul at det ikke går hånd i hånd. Vi kan ikke få oppussede hus med fastboende siden meglerne setter prisene så høyt.
Fint at noe blir pusset opp,men de er neppe greske.
Synd,syns vi,bra synes alle de som vil ha hus i Gamlebyen. Det var bare et lite hjertesukk.I Norge er det så mye snakk om boplikt, noe å tenke på for Hania kommune snart? Hva er løsningen? Prisene må ned og lønningene opp,bankene må kunne låne ut penger...Høres ikke ut som det blir med de første 20årene,så da blir det nok tomt og mørkt her ja. Bare ett lite hjertesukk.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hippiene på Matala stranda.

Kathara Deftera i Nea Hora

Rapport fra Maleme

Siste dagene i februar.

Småprat

Nyheter

Elefterna- Margarites

Tur rundt Kamisiana

Nyheter

Søndagstur med Platanias kommune.