Hundeparade i byen.

I går var jeg,Jack,Ektor og lille Daisy med på en morsom hundeparade.Den ble arrangert av en av byens dyrevern grupper.
Vi har flere bra foreninger for løshunder og katter her i byen. De jobber seriøst de fleste av dem,men den beste ,og da mener jeg kanskje  organisasjonsmessig også,ikke bare dyrenes beste,er Filozoikos Silogos Hania. De er en gruppe av greske og utenlandske dyre elskere,som jobber bevisst for å få folk til å forandre oppfatning og vaner når det gjelder husdyr. De går særlig i bresjen i kampen mot løshunder,dvs,de prøver å lære folk opp i å tenke seg om før de "kaster" hundevalper eller kattunger eller bestemmer seg for å få seg hund, selv om de egentlig ikke kan eller vil beholde den. På den måten gjør de en god jobb ved siden av at de plukker opp syke og skadde dyr,får dem til dyrlegen, beholder dem til de er friske,hjemme hos seg selv,steriliserer dem, og prøver å finne hjem til dem. Hvis de finner hjem,slipper de dem ut igjen på gata. De er rundt på skoler og i barnehager og informerer barn og voksne om det å ha hunder og katter og å ha respekt for dem. de jobber også mye med lokal politikerne og skriver mye i lokalavisa.Jeg skriver dette fordi det finnes flere sånne grupper her i omegn, men de fleste har flest utlendinger og snakker ikke bra nok gresk,eller kjenner ikke gresk lovgivning og politikk godt nok til å jobbe med å forbedre samfunnets syn på hunder og katter i nærmiljøet.Men de gjør en flott jobb med å samle opp løshunder og katter,og finne hjem til dem.Vi fikk selv Ektor gjennom en av disse gruppene med engelske damer som gjør en flott jobb.
På lørdag hadde de arrangert en hundeparade i sentrum for å få folks interesse for dyrenes velferd.

De hadde sett en video på You Tube fra Sør-Amerika hvor noen festet ballonger med små meldinger på løshunder og slapp dem løs. De tenkte de prøve noe lignende men med hunder med eiere og som en parade.
Natasja fester ballonger på hundene.


Jack ble litt redd for sin først.

Ballonger i mange farger,og med mange beskjeder fra dem til oss.

Adopter meg.

Da er vi klare til å gå, Daisy hadde jeg i veska.
Lille Daisy fulgte med i veska mi.
Vi stilte opp med våre hunder,og de hadde ballongene klare. De festet en ballong på hver hund men klar beskjed. Vi møtte opp utenfor Agora lørdag morgen,og det ble et hundeglam og et virvar,med redde hunder som min Jack,som ble skremt av sin egen ballong. Han fikk en med ordene "Nei til jakt".

En liten stopp underveis.
Adopter meg.
Ektors ballong sprakk, her er vi i Mousouron.
Trommeslager Pashalis.
Fine hunder av alle slag.
Ektor hadde "Elsk meg", ellers var det "Adopter meg",Jeg vil ikke være bundet",Nei til bur", "Ikke gå ifra meg",Nei til mishandling" osv.
Vi går fra Agora med trommer foran.På vei gjennom sentum.

På vei ned Halidon til havna.
Veldig effektivt og morsomt. Vi gikk en runde i byen,midt i sentrum og laget furore med trommer og greier.
Hundene oppførte seg eksemplarisk og det ble delt ut informasjon om saken til de vi gikk forbi.
"Familiebilde" før vi slipper ballongene.

Vi endte opp nede i havna,hvor vi ble fotografert hele gjengen,de som hadde holdt ut så lenge da! Der klippet vi av ballongene og alle steg til himmels samtidig. Veldig artig,og virkningsfult håper vi!Hva syns du, var vi ikke fine? Vi elsker hundene våre og vil at alle skal forstår at det ikke er løshundene sin skyld at de er "løse".Mot dyremishandling av alle slag!!Her må jeg legge til at det var mest grekere med,siden "alle" tror at grekere ikke er glad i dyr.Det er det veldig mange som er!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nytt uvær.

Siste nytt

Maleme