Besøk fra Danmark og familiehygge.

Ja,så har jeg hatt enda ett besøk i den lille grønne gården min. En venninne fra lenge siden,Lisbeth fra Aarhus kom innom med far og sønner. Det var så hyggelig å se dem. Lisbeth bodde her i en fire års tid for endel år siden. Hun jobbet på forskjellige steder,og vi hadde en felles norsk venninne. Lisbeth fant meg på Facebook igjen ,gjennom den samme venninnen,og hun leser også bloggen min.
Så hadde de anledning til å komme innom på et kaffebesøk i går formiddag. Det var veldig hyggelig,men Andreas den største var ikke helt i form,og sovnet på mors fang.(Eller moer,som danskene sier). Lille Nikolaos tok seg også en høneblund.Jaja,de var nå søte der de lå og sov da! Det er så fint å kunne holde kontakten sånn,så all ære til Facebook i sånne tilfeller.
To grønne i det grønne!!!
To trøtte gutter med mor og morfar.















Det er forresten er stor navnedag i dag. En av de få tilfeller hvor det er to sammen. I dag den 21.mai feires både Konstantinos og Eleni.De var mor og sønn. Han var keiser i det bysantinske keiserdømme og arbeidet for at kristendommen skulle være den nye relgionen,og hun var en ydmyk kristen dame i følge historien. De levde fra år 249 i Lille Asia.  Det vil si at alle som heter Kostas,Dinos,Kontstantina, (ofte kalt Tina,Dina eller Nina),og Eleni eller Elena har navnedag. Jeg gratulerer herved mine elever Kostas og Eleni.Gratulere med navnedagen begge to!!
Freske av Konstantinos og Eleni.
Ellers er jo Michelle her,og vi nyter det. Vi prater med søstrene og lille Daniel på Skype,og ler oss skakke av ham,og sludrer og ler.Savner de andre ,men vi er jo tre her. I går gikk vi en tur på The Well og The Turk ,siden det var Jorgos fødselsdag. Der traff vi Ellen og Hans som jeg skrev om sist,med norske venner som hadde hørt om byvandring. Vennene hørtes interesserte ut,vi får se om de dukker opp på fredag!
Deilig salat og stemning på en vanlig tirsdag.

Still in love.
Telefon til Jorgos fra Norge.
Fikk deilig kake til bursdagsbarnet til slutt.

Vi nøt stemningen,maten og hverandre. Stine ringte for å ønske Jorgos til lykke med dagen,og han ble ble veldig glad.Michelle og jeg ler av Jorgos som sitter med tykk lærjakke og skryter av den varme kvelden!! Til slutt tok han den av, men han er alltid varmt kledd.
På søndag var det jo kommunevalg,og resultatet ble usikkert de fleste steder dvs. at det ikke var noen som fikk nok stemmer til å vinne,så det blir gjenvalg på søndag sammen med EU valget. Her i byen er det en ny,yngre uavhengig som er apoteker og ikke "politiker av yrke",som kjemper mot dagens ordfører. Han er 73,gammel Pasok ulv med lang fartstid som stortingsrepresentant for Hania. Det blir spennende å se hva vi får,bare håper de tar gamlebyen og dens problemer på alvor.I Aten fikk Hrisi Avgi,nynazistenes kandidat som ordfører,17% av stemmene,ganske skremmende.
Når det gjelder EU valget er folk mer lunkne,spiller det så stor rolle hvem vi sender, tenker de.men det gjør det vel?
Fra søndag har jeg også en annen liten nyhet å dele med deg. De syriske flyktningebarna som fremdeles er her i vente av hvor de skal sendes og hva som blir deres skjebne,fikk en tur i byparken. Det er de flinke syrierne i Forum Metanaston,(Forum for innvandrere) som tok dem på tur parken. Du kan lese om dem i innlegget fra den 04.04.
Fint for barna å komme seg litt ut i byen.
Vi hadde regn på søndag kveld og mandag,men nå har det stabilisert seg igjen,sol,varme og skyfri himmel. Bra for de som jobber på hotellene ,for folk klager som bare det når det regner eller blåser.Hadde Zanna på tråden,hun var passe lei av klagene til turistene.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Siste dagene i mars

Småprat

Spilia

Nyheter

Hjemme igjen.

Hippiene på Matala stranda.

Kathara Deftera i Nea Hora

25. mars Hellas nasjonaldag

Imbros ravinen

Det greske alfabetet.