1.mai og gresk politikk nå.

Første mai er ikke bare arbeidernes dag her i landet,men har fra gammelt av vært dagen da man tar inn mai som det heter. Da  plukker man blomster,lager kranser eller buketter,og pynter inngangsdøra si. Mange kjører også rundt med blomster på bilen. Dette er en hyggelig måte å komme seg på tur i naturen på.Mai er jo måneden med voldsom blomster prakt her.Noen bruker roser fra hagen, eller kjøper en krans hos blomsterhandleren ,hvis de ikke kommer seg ut i naturen.
Maiblomster over døra.

Bare en liten prestekragekrans.

Eller speidernes flotte krans på Agora.


Vi plukker blomster,

og pynter døra vår med.

Naboen Jannis er flink til å lage krans.

Mens Katina har en liten blomsterkvast.

Man kan enkelt kombinere første mai tog med ettermiddagstur med familien og venner. Det er også vanlig å grille ute på denne dagen.Mange kommuner arrangerer konserter og dans et sted i utkanten av byen eller landsbyen.
Hanias kommunes arrangement i Agious Apostolous.
Dagen feires altså på to måter.Hellas er jo et veldig politisk land,så det å feire arbeidernes dag har alltid vært viktig for mange. Men det har jo ikke alltid vært like lett med tanke på de mange juntaer som har rådet.
I år var det liten oppslutning her i byen.
Lite med røde faner i år.
De syriske flyktningebarna var med i toget.

De vanlige sosialister i marsj.

Hvorfor spør du kanskje, under krisen er dette jo mer aktuelt enn før? Svaret kan nok være at det er så mange demonstrasjoner om dagen, hele tiden er det streiker og demonstrasjoner på grunn av de dårlige tidene og de dårlige arbeidsforholdene dette fører med seg. Så når det kommer en deilig fridag med sjanse for å slappe av litt,kose seg og nyte naturen, velger man det? Ikke så dumt kanskje. det er jo ikke akkurat et arbeidertog som kan redde Hellas ut av mørket. mange er dessuten veldig desillusjonerte, særlig de unge. De tror ikke på noen ting lenger.Se nå på min datter Michelle som er 23 og ferdig med 5 års sosionomutdanning. Får hun jobb noe sted uten arbeidserfaring? Tvilsomt,hun blir vel gående arbeidsledig hvis hun søker jobb som sosionom. Ellers er det å jobbe på kafe,hotell eller noe lignende,hvor de søker etter unge pene jenter,eller under 25 år.
Uannsett hvor man jobber er alle lønningene godt drastisk ned,og arbeidsforholdene er kritisk dårlige, siden arbeidgiverne ikke er redde for å miste arbeiderne. Det står kø for enhver jobb dessverre.
Troen på de to store partiene PASOK med grønn farge,og NEA DIMOKRATIA med blå farge, er dalende.Nea Dimokkratia.

Pasok
Det er sluttt på tiden da enten det ene eller det andre partiet vant valget. I øyeblikket har vi jo en blå tre partis regjering,men de sliter med å enes,og folk mister troen på regjeringen. Nå har vi kommune/fylke og EU parlamentsvalg. Det er 43 partier som stiller med representanter til EU valget!!Ny rekord. Vi har splitter nye partier med politikere fra gamle partier, og journalister som starter opp sine egne partier. Vanskelig å få med seg alle disse programmene. Hva vil de forskjellige egentlig? Så stemmer du kanskje på en kjent tv person som du liker,men har ikke helt fått med deg programmet hans/hennes. Hvis du idet hele tatt gidder å stemme da.
Nytt parti "oliventreet" Elia
Piratpartiet.

To Potami "elva"
Til kommune valget er det nesten bare uavhengige iår,og de har med seg folk fra alle mulige partier. Spennende for byer som Aten som har ekstreme problemer,hvem kan gjøre noe positivt for miljøet? Her i Hania er det helt umulig å forutse noe som helst. Vi får bare håpe de som vinner klare å gjøre noe av alt det de lover oss!!!Nå ble du vel lei av å lese, ok da holder det for i dag!
En liten ting til: Jeg planlegger å begynne med byyvandringer i gamlebyen i Hania en gang i uka. Starter opp på fredag ,altså den 9. klokka 18.30 utenfor Samaria hotellet ved bussstasjonen i Hania. Håper på å holde på hele sesongen hvis det er interesse for det. En av leserne mine kom med ideen. Jeg kommer med flere informasjoner etterhvert.
Tenker en runde innenfor bymuren.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nytt uvær.

Siste nytt

Maleme