Stille før påske og sommersesong.

Stille og fint om dagen.
Søndag og fridag for meg i dag. Jeg har riktignok invitert elever og venner til fødselsdagsfest i dag, fyller år på tirsdag. Gleder meg, vi skal lese/spille norsk eventyr.De tre Bukkene Bruse og synge norske barnesanger også. Så nå er det bare å lage litt mat, og fylle og pynte bløtkaken. Jeg lager kanelboller også.  Skal det være norsk så skal det være norsk.

I dag gikk jeg  til fyret med hundene. Mye folk ute med joggesko og joggebukser.De tar de familie, hunder og venner ,og går til fyret og havna rundt. Det var folkedans ved moskeen, hele havna gjenlød av kretensk folkemusikk. Dessverre hadde jeg ikke tatt med kameraet så bildet er tatt med telefon, ikke det samme.
Deilig søndag i havna med folkedans utenfor moskeen.
Disse dagene er fjellene utrolig flotte med snø. Det er ganske spennende om vinteren, vi følger med på snøen. Vi hadde så mye varme og sol i februar at mye av snøen smeltet.Men mars kom med mye regn og snø i fjellene. Vi hadde en uke med regn og gråvær hvor vi ikke så snurten av fjellene, så lettet skyene og fjellene dukket opp igjen fulle av herlig glitrende snø igjen!!
De Hvite Fjellene, Ta Lefka Ori.

Piloritis i det fjerne, Kretas høyeste topp.
Alle steder er det forberedelser igang til sommersesongen. Restauranter, kafeer, hotell og butikker gjøres klare om dagen. Hvor jeg enn går, ser jeg folk i aksjon med vannslanger, malekoster,sement osv. Det er mye som skal gjøres før man kan åpne igjen etter en vinter med stengte steder.De første direkte flyene fra Skandinavia begynner de første dagene i april, men påsken er jo ikke før den 20. og charterturene kommer senere så det er tid enda. Ute i Agia Marina er det stille før stormen om dagen, rolige dager før stedet blir invadert.
Hotell som pusses opp.

Litt oppusning av tavernaen.

Stille på stranda.
Alltid like vakkert.

Et lite hus nær stranda i Agia Marina , deilig og stille.
 Andre pusser opp nå på denne tiden, så det ser fint og nytt ut til påske.
Hotel Kriti er snart ferdig med renoveringen.

Den kjente kafeen Aroma i havna,pusser opp litt.

Siste gravingen i gatene nede ved havna.
I år er det en av de sjeldne gangene at påsken faller på samme dato i den ortodokse og de andre kirkene, så det er jo bra. Det betyr at turistene er her mens det er ferie her, og alle kan oppleve gresk påske. Hvorfor er det forskjellige datoer de fleste år? Jo det er fordi at det ble bestemt en gang på det berømte kirkemøte  i Nikea i 325 hvordan påsken skulle regnes ut, første påskedag faller på første søndag etter første fullmåne etter vårjevndøgn. Etterpå skilte jo kirkene seg i katolsk og ortodoks,og en av de Romerske keiserene August kalenderen ,mens de ortodokse fulgte beholdt den gamle.Senere forandret de katolske kalenderen ,mens de ortodokse behold den gamle kalenderen lenge.De  bruker fremdeles den gamle kalenderen til regne ut påsken!!Dette gjør det jo vanskelig ,her har feks alltid den katolske og de protestantiske kirkene påske på samme tid som den ortodokse, det går jo ikke ellers.Vi får håpe at noen tar til vettet å forandrer dette.Men altså, i år er vi alle samkjørte heldigvis.
Det blomstrer.


Vel, vi kommer jo tilbake til påsken å feiringen av den, stort kapittel dette.

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter