Nyheter

 Hei igjen og en ny måned er her, med mange dårlige nyheter dessverre, men det er alltid noe å glede seg over. Vi har hatt en fantstisk fin helg, men varmt og fint vær. Har vært i byen i helgen, og her var halve byen ute og ruslet i finværet. Mange familier og venner tok turen ned til Koum Kapi og havna.

Vi sitter enda igjen med inntrykkene og sorgen etter jordskjelvet sist uke. Den var mange som kjente det her også, selv om det ikke var noen skader her på øya. Det var jo så tragisk med de to skoleelevene som døde på vei hjem fra skolen, da et gammelt hus falt over dem. Her er stedet de mistet livet. 


Her i Hellas var det jo øya Samos som ble hardest rammet, og Izmir i Tyrkia, der 67 mennesker er funnet døde foreløpig,mange hundre er skadde og mange mistet hjemmene sine. Jordskjelvet var på 6,7 og var ganske ødeleggende. Nye bygg som blir satt opp, og hus som blir pusset opp, blir jordskjelvsikret og her har alle skoler og offentlige bygg blitt sikret. Det er jordskjelvdrill på skolen like ofte som brannalarm.

Siden tallene på smittede stiger hele tiden og man vil prøve å utelukke ny lock down, har vi fått nye strenge koronaregler fra i morgen av.De siste tallene var på 1678 i hele landet, og av dem 9 i Iraklio, 4 i Hania og 3 i Rethimno. Kartet som delte landet inn i fire nivåer fra 1-4, er nå forandret til 2 soner, gul og rød. Noen regler gjelder for røde soner og andre for gule. Hele Kreta er nå gul sone. 


De nye reglene som gjelder fra og med i morgen, er som følger: Munnbind alle steder, både ute og inne. 

Høyeste antall personer som kan møtes er 50, hjemmekontor for 50% av de kommuneansatte og ansatte i private bedrifter, portforbud fra 00-05(uttatt de som beveger seg ute på grunn av jobb). Alle ute/spisesteder må stenge 23.30. Universitene vil ha fjernundervisning, men alle skoler og barnehager vil være åpne.

I de røde fylkene, stenges alle spise/utesteder ellers gjelder samme regler som i de gule.

Vi håper tallene endelig vil synke, og at vi slipper lock down.

Gråsoner er Tessaloniki og Serres i Nord-Hellas skal ha en foreløpig 14 dager lokal lock down fra i morgen. Skolene vil være åpne, ellers blir det omtrent som i april.

Alle nye soner og regler kan forandre seg fra dag til dag.

Vi nyter uansett det fine været, og er ute i sola så mye vi kan. Jeg har fått noen gode bad i badetrappa både i går og i dag.Månen lyser fin og full og lyste opp i Koum Kapi i går kveld.


De norske damene som lånte Uglehuset, kom glade og lykkelige til byen i dag. De hadde et deilig opphold i Maleme, og kommer gjerne igjen! De var i den botaniske hagen, Balos, Falassarna og Goni klosteret i Kolimbari + den tyske krigsgravlunden i Maleme! I dag hadde de bydag, og nå kjører de hjem til Iraklio( Bente) og Agios Nikolaos resten. veldig hyggelig å treffe dem. jeg kjente bare Zamira, men jeg underviser datteren til Bente på Skype!

Bente, Anne, Margaret og Zamira


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983