Nyheter

Karnevalet nærmer seg

Karnevalstiden, kalt απόκριες apokries er i gang. Det er en måned fra første søndagen og fram til karnevalet. I år er det 1. mars. Du ser karnevalskostymer for barn og voksne til salgs overalt, og det er fester i helgene.

Jeg leste i norske nettaviser om søsknene som prøver å få sin døde mor hjem fra Hania. Hun hadde vært på ferie her, fått lungebetennelse, lagt seg inn på privatsykehus og døde. Det viser seg at det norske forsikringsselskapet ikke dekker hverken oppholdet på sykehuset, eller transport hjem. De sier at hun var for syk til å reise og at dette var forventet og da dekker de ikke utgiftene. Liket ligger på kjølerom her enn så lenge( foreløpig 4 mnd). Her skriver lokalavisen om alle likene som ligger på kjølerommet på det offentlige sykehuset. Mange utenlandske hvor man venter på mulighet til å sende dem ut av landet. Det viser seg at det er mange som ikke vet hva reiseforsikringen dekker, og gjør feil der. Dessverre blir jo slektningene sittende igjen med problemene. Les alt, også liten skrift, og ikke reis på ferie hvis du ikke er frisk nok. Dessuten er det lurt å sjekke om forsikringen dekker privatsykehus, gjør de ikke det, velg offentlig!
Situasjonen i flyktningeleiren Moria på øya Lesvos er meget amper om dagen. Nynazister på øya aksjonerer mot flyktningene, de lokale streiker for å få oppmerksomhet rundt de ulevelige forholdene, mens flyktningene selv demonstrerer. Dette fører til kamper mellom politi og de som bor der, og det er virkelig krise! Frivillige grupper(som norske Dråpen i havet), blir bedt om å holde seg unna og nyhetene handler mye om dette, men hører politikerne i andre land det? Neppe.
Vi leser om Trump, om Brexit og alt annet som rører seg i mediene. Ordføreren i Apokoronas skriver i en pressemelding til de britene som lever her, at de ikke kommer til å få noen problemer framover, og at kommunen er glad for å ha dem der, de støtter veldedighet og er til nytte og glede for alle! Gjelder nok skandinaver også tenker jeg!
Samme ordfører har inngått en avtale med Hania kommune om strandlinjen i Kalives og oppussing/vedlikehold.
På søndag ryddet frivillige stranda i Stalos for søppel, men jeg tipper mye mer kommer med det dårlige været og voldsomme vindene vi har om dagen.
 Det har vært en redningsøvelse ved elven Keritis , Alikianos med brannvesenet. Hva om noen holder på å drukne i elva ved flom. Bra tiltak, vi håper vi slipper slike forhold i år.
Røykeloven ser ut til å funke, bortsett fra på nattklubber, i følge lokalavisen. Så bra, blir det høy bot, tør ikke folk annet enn å følge loven.


I Halepa ble det bygget en rundkjøring ved den store kirken, og nå har barneskolen ved siden av fått plante blomster der. Flott tiltak!
Vi har kaldt vær, nede i 9 grader i byen og mye nedbør, men været letter snart, men det fortsetter å være lave temperaturer, normale for årstiden.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983