Siste nytt

Byen er full av cruiseskippassasjerer og høstferieturister. Barn fra mange land er på øya om dagen. Folk tusler rundt i gatene, nå da strendene ikke er så fristende. I går hadde jeg med et par fra Hawaii, James og Carolynn, og de norske venninnene Irene og Kari Elisabeth. Det er aller første gang noen fra Hawaii er med. alltid like spennende å se hvem som dukker opp!!
James, Carolynn, Kari Elisabeth og Irene,

Nettavisene kommer med nyheter på løpende bånd, ulykker, politiske nyheter, nytt fra landbruket, om turismen osv. Her er noen av de siste dagers nyheter:
I forbindelse med at vinteren og alt dens regn snart er over oss, blir det gjort flomsikrings arbeider i Agii Apostoli. Her ser du ordføreren som er på befaring:

Dessuten er planene klare for oppusning av Halidon gata, og arbeidene begynner i slutten av måneden. De stenger butikkene nederst i gata etter Domkirken i første omgang.


Arbeidene i Nea Hora skal snart være i gang og avsluttes håper vi!
Dyrevernforeningen har hatt møte med politisjefen om beskyttelse av dyr, og håndhevelse av lovens paragrafer om dyremishandling. Det kyprotiske flyselskapet Cobalt, som hadde direktefly fra Hania til Kypros, gikk konkurs og alle fly ble tatt ut av trafikk. Lyder kjent?
Endelig er capital control over, og man kan sende og overføre penger til og fra utlandet uten de strenge restriksjonene som har vært i mange år nå. Det går langsomt framover.
En liten gutt på 4 år, som falt ut fra en veranda i fjerde etasje, er endelig utenfor fare. Vi har alle fulgt med på den stakkars lille kroppen og hans foreldres redsel for å miste sønnen sin. Nå ser det ut til at alt skal gå bra med ham. Han ligger på universitetsykehuset i Iraklio.
6 Kri-kri geiter er blitt flyttet fra byparken Kypos, til Preveli klosteret som har en liten dyrepark.

En ung jente på 17 fra Hania, stilte opp i The Voice of Greece, hun sang en tradisjonell rizitiko, og tok  dommerne med storm. Etterpå lærte hun Elena Paparizo og Sakis Rouvas å danse pendozali. Vi ønsker henne lykke til i neste runde!! Morsom, talentfull og tøff jente.
Sfakia Vertical Run går av stabelen på søndag, og her ser dere klargjøring av stien opp. Det er påmeldt over 230 løpere, av dem 44 utlendinger fra 9 land. Ruten er på 4.5 km, men går bare oppover fra Loutro til Anopolis. De starter søndag morgen fra fergen og løper rett opp fjellet bak Loutro! I år skal det også være barneløp i Anopolis for barn opp til 12 år.

Lørdagkveld er det kveldsløp i byen, med start og mål ved moskeen i havna.

Til slutt et bilde av et platantre i det utbrente området ved Vrisses. Livets under, nye skudd på en brent trestamme.
nytt liv,
Det er kastanjetider, og store områder i Hania fylke, er fulle av kastanjetrær som igjen er fulle av modne kastanjer. Dette bildet er fra Elos.Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983