På tur til Amari

Det er gråvær og surt på Kreta i dag. Vi tok hundene med i bilen, og kjørte til Rethimno, og så over til Amaridalen. Du kjører av etter sentrum hvis du kommer fra Hania kanten. Følg skilter mot Amari, forbi den fine landsbyen Prasses.
Prasses,

Helt øverst i dalen ligger dammen som er nokså ny, og heter  Φράγμα Ποταμών Fragma Potamoton eller Φράγμα Αμαρίου Fragma Amariou. Fragma betyr dam og potami er elv. Elvedammen eller Amaridammen.
fra dammen på en gråværsdag,

innover mot Amaridalen,Den er menneskelaget og har ligget der full av vann siden 2009, og landsbyen som lå der ble flyttet. Den ble verdenskjent i 2014, på grunn av krododillen Sifis, som noen hadde sluppet ut i dammen, og ingen klarte å fange! Den døde tilslutt av kulde vinteren etter.
Det var småkaldt, men oppholdvær, så jeg og hundene gikk en tur på veien som førte til landsbyen før i tiden.Så kjørte vi videre mot Patsos, og til tavernaen Δρυός, Drios. Den ligger ved inngangen til den lille ravinen Agios Antonios eller Patsos. En enkel to timers ravine som går i en ring, tilbake til utgangspunktet.

kart over området,
http://www.destinationcrete.gr/en/gorges-crete/rethimno-gorges/patsos-gorgeTavernaen er åpen hele året, og på denne gråværs søndagen i januar, var den full av lokale familier og venner. Dette er en kjempesvær taverna med tradisjonell mat og veldig godt organisert.
inngangen,

åpen hele året,

mye folk og høy stemning,

Vi møtte pensjonerte brannmenn fra Hania på busstur (3 busser fra Hania!!), og Jannis fra GS Tours med venner!!
tre busser fra Hania,

vi møtte kjente,
kylling andikristo,

slik stekes det på andiktisto
God og billig mat. Vi anbefaler stedet!!
Dette er en taverna med en liten dyrepark, lekeplass og en elv som renner igjennom.Ideelt sted å besøke hele året, og spesielt for barnefamilier.
Vi brukte 90 minutter på turen hjem. Fra Rethimno er det ca. 30 minutter.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983