Nyheter

1.mai kom og gikk og vi skriver 2.mai. Her i byen var det som jeg skrev sist både 1.mai tog og blomsterplukking og picknick i det grønne som vanlig.
Utenfor Agora og ved 1866 plassen var det som alltid to forskjellige tog. Om oppmøte var større eller mindre enn ventet, vet jeg  ikke.

I dette landet hvor det er demonstrasjonstog hele tiden, hele året, er ikke 1.mai toget noe spesielt.

Siden dette tradisjonellt er dagen da man " fanger mai" eller våren og plukker blomster som lages til krans eller bukett og henges opp, er dette en familiedag.
I går var været strålende og folk kjørte ut av byen og nøt naturen eller tavernaene. Ved Agia vannet hadde kulturforeningen der invitert til fest og det var fullt av folk som spiste, drakk, hørte musikk og plukket blomster. Her ser du noen bilder fra lokalavisen:


Overalt henger det nå blomster på dørene og fra balkongene  og det gjør det så mye hyggeligere.
Koselig tradisjon dette!
krans på balkongen,

på døra,

mine blomster,


Dessuten så har Samaria ravinen åpnet for sesongen igjen. Det er forbehold om at den kan stenges uten varsel hvis det kommer mye nedbør i den første perioden.
Det var mulig å gå fra Agia Roumeli og opp til den gamle landsbyen Samaria fra 20. april.
På søndag går den 7. Samaria Run av stabelen.
 Det løpes rundt i området ved starten av ravinen og litt ned og oppover fjellsiden til fjellhytta Kallergi og ned til starten av ravinen. Tøff runde i spennende terreng. Mulig å melde seg på frem til fredag hos EOS på telefon 2821044647   eller på e -post : eoshania@otenet.gr
Sist en melding om en dame som falt og brakk benet da hun var ute på moloen. Hun ble hørt av andre turister og noen lokale fiskere.De hentet henne i en robåt og rodde henne inn til havna hvor ambulansen hentet henne. Sånt kan skje, men heldigvis finnes det gode hjelpere!!
Kom til å tenke på historien med min søster som mistet lommeboka da hun var her i påsken.
Hun oppdaget det ikke før dagen etter, og dro til politiet. Jeg ble oppringt av min niese som var blitt oppringt av noen fra en gullsmedbutikk. Dr hadde fått lommeboka av noen gutter som fant den ved minibanken ved siden av. De lette på profilen hennes på Facebook og fant ut at Dimitra hadde likt noe Gro hadde lagt ut, og ringte henne! Jeg ringte opp Gro som stt hos politiet og skulle anmelde tap av lommebok. Så dro hun glad fra politiet og hentet lommeboka med alle kort og penger på plass!! Flott det finnes ærlige mennesker og gode hjelpere i denne byen du!
Vi snakkes, håper på folk på turene denne uken!


Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter