Translate

Translate

Translate

søndag 5. mars 2017

Videoinnspilling av matlagningskurs

Jannis og "turistene".
Jeg ble spurt om jeg kunne finne noen utlendinger som ville være med på å lage en video om et matlagnigskurs. Gjett om jeg kunne! De som svarte postitivt var nordmennene Tone, Guri og Bjarne og vi tok med Katerina som jo er halvt belgisk.
og Jannis og Pandelis arrangerer,Dette kurset er et samarbeid mellom reisebyrået GS Tours som jeg samarbeider med og den unge Pandelis fra landsbyen Melidoni. Jannis fra GS og Pandelis studerte på turistlinjen på høyskolen i Iraklio og tenkte at dette er et levedyktig prosjekt. Med på laget er fetteren til Pandelis, Theofilos som lager videoen for reklame, og tanten hans som skal stå for selve matlagningen. De tenker at man skal hentes i 15 tiden fra hotellene og at man starter rundt 16.30. Er gruppen i slag, kan festen vare til sen kveld sier de!! Avhengig av hver enkel gruppe.
Theofilos filmet,
fantastisk utsikt til fjellene,
Jannis informerer om dagens program,

vi spiser mandariner og nyter solen,
Hun kunne dessverre ikke komme, men Jannis stilte som kursleder og dermed også kokk i videoen.
Litt om landsbyen Melidoni. Den ligger høyt oppe i åsen over Kalives på 600 meter. Her ligger huset hvor besteforeldrene bodde, helt øverst i landsbyen. Huset er gjort om til "museum" og matlagningskurset blir holdt i gården, mens det skal være vinsmaking i den gamel stuen.

Pandelis har laget bordet ute, alt i stuen utenom møblene, og satte opp bestefarens skomakerverktøy og annet i et eget museumsrom. Det er også en vinkjeller med gamle vinfat. Huset skal males utvendig og kjøkkenet og vinkjellern pusses opp før kursene starter opp.
bestefar i vinsmakingsrommet,

den gamle stuen,


gamle verktøy,


Vi kom dit på en vakker marsdag med skyfri himmel og nesten vindstille. Utsikten er fantastisk der oppe fra, både til hele Apokoronas og de vakre fjellene bak.
landsbyen ligger høyt oppe,
Vi fulgte opplegget som det skal være. Først tok vi en tur i hagen hvor man skal plukke inn til matlagningen.
Bjarne plukker grønt,

og Theofilos filmer,
Etter at vi laget et innslag om hvordan man lager maten ( det ble litt komisk da Katerina måtte fortelle Jannis hvordan man lager gemista ( fylte tomater), vi lo og koste oss.
Etterpå er det vinsmaking i den gamle stuen med den fantastiske utsikten fra vinduet!! Her skal altså vinsmakingen foregå.
klart til vinsmaking

sjefen selv,

Etterpå  er det meningen at det skal være litt turgåing i terrenget, mens maten stekes. Vi gikk litt oppover, men tok på ingen måten den turen som er planlagt.
Theofilos filmer Tone,

sauer på vei til fjellet,

det blomstererEtterpå  koste vi oss med mat som var innkjøpt for anledningen. Her skal jo all maten som er laget spises!! Det er planlagt fyllte tomater og paprika og kalitsonia.Vi hadde det helt topp, og håper at både videoen og matkurset blir en suksess.
Det virker som et flott opplegg, veldig godt forberedt med veldig mye kjærlighet til hjemstedet og øyas tradisjoner.
Men husk, dette er ikke noen billigpakke!! Du blir hentet og kjørt hjem, får vin og mat og tur i fjellet. Dessuten vil de ikke ha store grupper, fra 4- 10. Kurset blir holdt på engelsk og skal starte opp i april.
Jeg blir med en gang på virkelig, og da får du rapport.