Translate

Translate

Translate

tirsdag 14. februar 2017

Februarhverdager

Stille i smugene,
Vi har fortsatt grått kaldt vær og det blåser kraftig, men regner heldigvis lite. Det regnet som faller, faller som snø over 500 meter. Vi har hatt vår porsjon av kulde og nedbør denne vinteren så langt. mange familier fryser, mange hus er fuktige i vinter, men nå nærmer heldigvis mars seg! Stille i smågatene som syder av liv i juli/august og iskald vind nede ved sjøen. Voldsomme bølger og nordavind gjør det hyggeligere å gå i smugene.
stormy weather,

vinterstille i Gamlebyen,
I mitt nabolag er det stille om dagen. På nabotomta/byggeplassen, er det stopp så lenge været er så dårlig og det nyter vi. Vår nærmeste nabo på den andre siden, Kyria Katerina bor hos en av døtrene litt lenger ned i Splantzia i vinter. Hun er jo langt opp i 80 årene og det ble for slitsomt for alle at hun bodde her alene og måtte ha hjelp hver dag. Jeg var innom å hilste på henne her om dagen, og hun var så blid. Alle barnebarna og oldebarna samles der nede og det er varmt og hyggelig. Det blir nok liv her igjen til sommeren tenker jeg! Ved siden av der igjen, er eieren på ferie fra Frankrike med sønnen sin. De levde her før, men nå bor de i Frankrike og huset står dessverre stort sett tomt. Hyggelig å se lys i vinuene igjen! Vi var på kino en kveld og så en fransk film med henne, Katerina og jeg. Katerinas mor er jo fra Belgia og hun snakker bra fransk. Hyggelig med naboer!
Ellers er det oppussinger av gamle hus på gang overalt både her i gatene og i hele Gamlebyen og havna. Det blir bare finere og finere!
 Her er bilder fra de siste dagenes turer med hundene. Ut må vi jo uansett vær og vind vet du!

her er det tett med folk om sommeren,

Halidon i dag,

vinterstengt taverna med fint dekor,

koselige hjørner,
trappene ned mot Tamam,
De jobber på spreng ved muren som falt ut, den holdt i 416 år, men tålte ikke regnet vi fikk natt til lørdag!!