Translate

Translate

Translate

onsdag 1. april 2015

1.april

En fin vårdag,
Hei, og kalo mina(καλό μήνα). Jeg leste en aprilspøk i lokal avisen i dag, det stod at forskere har funnet rester etter en krokodille fra oldtiden i Agia sjøen. Du vet vi hadde jo Sifis, denne lille krokodillen som noe dessverre ikke hadde plass til hjemme og satte ut i en demning på Kreta. Han ble funnet død i forrige uke, hadde ikke tålt den kalde vinteren regner man med.
Vi fikk en fin rundtur i havna i morges, jeg og hundene før min første time for dagen. Det blåste ganske friskt, men det var deilig sol. Noen folk var ute, noen på kafe og noen satt på benkene og nøt, mens andre hadde tatt joggeskoene på og gikk som jeg tur. Det er fremdeles tidlig for turister, men noen påsketurister ser man jo. Hvordan ser man at de er turister? Jo, de er så lettkledde! Snøen har fått et lag av brun Saharasand på seg der oppe på toppene, men har ikke smeltet enda.
fint å fiske fra benken,

de koser seg i sola,

oppussinger på gang i denne delen av havna om dagen,

litt snø ligger det enda på toppene,

Aspasia venter på tyske turister til huset sitt,
Vi møtte min tidligere nabo Aspasia i en av sidegatene ved knivgata. Her har hun et hus hun leier ut til turister hele året. Hun har to Nikita House og Myron House. Jeg så på Nikita House og her er bildene:
selvlaget skilt,


huset ligger i et smug og har en koselig liten balong og takterrasse

stue/kjøkken i første,

soverommet i andre med balkongen,


tredje etasje og trapp opp til takterrassen.

nabolaget,
Aspasia leier ut billigere hvis det er pr.telefon 0030 6977755335 eller mail,serdaki@gmail.com ellers leier hun ut gjennom  Imlix Her ser du det andre huset hennes:   http://vacationrentals.imlix.com/greece-crete-traditional-house-in-chania-old-town-for-holiday-rent/l.3773
Da vi nærmet oss huset vårt,så jeg at kommunen var ute med fem mann og to biler og klippet trærne i labolaget. Nå er det blitt så fint!!! Et sikkert vårtegn når kommunen klipper trærne. Dessuten er det sol og varmt og det er deilig å sitte ute.
kommuneansatt heises opp og klipper i høyden,

sitrustrærne for en klipp,

mens palmetreet er klart,

se så fint det ble!
Jeg fikk mitt kalde bad etterpå. Jentene er ute og går og Gro har vært innom i sin ermløse genser og sokkeløs som en riktig turist.
annet vårtegn,vårens første rose,

og hannkattene som krangler om damene!!
Vår kjære katt William, prinsen vår er ikke frisk om dagen, han er tufs og har vondt i magen. han får antibiotika, så vi håper han blir bedre snart!
Hvis du er i nærheten og ikke har noe spesielt fore på fredag, så husk at byvandringene starter opp hver fredag utover. Vi møtes utenfor Samaria Hotel ved ut/inngangen til busstasjonen i Hania klokka 17.00. Vi tar en ca.2 1/2 times tur rundt i gamlebyen, før vi ender opp på The Well of the Turk i Splantzia.
vi ser på byens historie og følger bymuren rundt på byvandringene.
Det koster 20 euro pr person for turen og mat på tavernaen. Drikke bestilles separat. Barn under 15år gratis tur. Det er ikke nødvendig å melde seg på.