På tur med norske damer

 


I dag var jeg så heldig å få med meg Unni, Erna og Kristin på tur. De kom ut med bussen i formiddag og vi startet ut herfra med Choco. Først gikk vi gjennom Maleme Μάλεμε og forbi den lille kirken med kirkegård. Her stoppet vi litt og så oss omkring før vi gikk videre. I Maleme gikk vi forbi et tre med despoles, em deilig frukt. Bare plukk sa jeg, de faller ned og råtner. Skal vi, spurte Kristin. Da kom det en mann ut fra huset ved siden av, no problem!! Det er bare å spise, ta flere!!













Veien gikk under motorveien og vi gikk gjennom appelsinlunder og avokadoplantasjer. Vakre gamle platantrær og spennende blomster. Choco løp glad av gårde og koste seg. 















Etter en stund på bilveien, hvilte vi litt ved det gamle nedlagte klosteret. 













Veien videre gikk oppover mot landsbyen Kiliada Κοιλιάδα som er en liten koselig landsby. 






Etter det gikk veien videre oppover til neste landsby, Xirokambi Ξηροκάμπι.

 Her besøkte vi den gamle bysantinske kirken og tok pause i parken ved siden av. Vi hadde med boller, te og kaffe og satt og koste oss en god stund. Fuglene sang og det var stille og deilig der oppe. Choco hvilte bena litt, men begynte så å løpe rundt i parken. 



















Turen videre gikk nedover på en grusvei, til landsbyen Kiparissos Κυπάρισσος. 
































Oppover, bortover og endelig nedover mot Maleme igjen etter å ha gått gjennom Xamoudohori Ξαμουδοχώρι. Siste stykke kjente Choco seg igjen og løp glad av sted, selv etter den lange turen.















Vi spiste her i Uglehuset sammen med Jorgos, katter og valp. Takker damene for en flott dag, vi koste oss. Choco sovnet på benken etter at alle hadde gått.  Jeg blir aldri lei av å gå på tur her ute, det er så vakkert. Koselige mennesker og landsbyer, blomster, trær og fugler. Ekstra hyggelig er det å gå på tur med venner.



I dag ble Petter katten kastrert, men han har det bra. Neste gang blir det lille Velvet som må steriliseres. Ja, ja, har man mange dyr, så er det et ansvar med.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hippiene på Matala stranda.

Kathara Deftera i Nea Hora

Rapport fra Maleme

Siste dagene i februar.

Småprat

Nyheter

Elefterna- Margarites

Tur rundt Kamisiana

Nyheter

Søndagstur med Platanias kommune.