Januartur til Nea Hora

 


Jeg vet at dere venter på fortsettelsen av reisen vår til Kreta i 1983, men jeg tar med denne formiddagsturen til Nea Hora, Νεα Χώρα først. Nea Hora betyr ny by, dette var jo en bydel som ble bygget utenfor bymuren med den gamle byen. Den ble bygget opp rundt en såpefabrikk som man ser pipene til langs sjøen, den startet opp i 1889. Da kom folk flyttende fra landsbyene rundt for å jobbe på den nye fabrikken. Det var mest små boliger i trange smug i den nye bydelen. De rike bygget og bodde i Halepa eller rundt rettbygget langs den fine nye veien der. 

Her er noen bilder fra de smale gatene i bydelen:




Fra 60 tallet ble det moderne å bygge boligblokker og de gamle husene ble revet. Senere kom hotellene langs stranda og bydelen ble oppgradert. I dag er det ganske populært å bo der, nær byen og ved stranda, gode fiskerestauranter og fine turmuligheter. Mange utlendinger bosetter seg i Nea Hora, enten hele året, eller i perioder. En del nordmenn kommer dit, så du hører norsk hele året.







Jeg hadde tatt med Choco, på hans første tur til Nea Hora. Han blir lei og litt sliten etter en stund, så det holdt med stranda der denne gangen. Jeg fikk meg et bad, det er rundt 16-17 grader i vannet og 19 grader i luften. Det var noen folk og hunder på stranda. Noen badet og noen gikk tur. 


















Vi møtte en søt valp Lisa, som ville leke og så var det bare å vente til de bli lei. Etterpå måtte Choco hvile litt før vi gikk hjemover.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hippiene på Matala stranda.

Kathara Deftera i Nea Hora

Rapport fra Maleme

Siste dagene i februar.

Småprat

Nyheter

Elefterna- Margarites

Tur rundt Kamisiana

Nyheter

Søndagstur med Platanias kommune.