Vårlig hilsen

 


Vi nyter våren, det er ikke veldig varmt siden det blåser om dagen. I går tok jeg og Unni bussen ut til Maleme og gikk en fin tur der ute. Det blomstrer og dufter av sitrusblomster og de flotte gule buskene ασπαλαθος på gresk, torngyvel på norsk. Hele øya er full av disse duftene buskene som vokser vilt.



Her er noen bilder fra turen:











med Unni på tur,


 Vi hvilte ved en liten privat kirke og eieren kom og åpnet kirken stolt for oss. Han fortalte at de har hatt bryllup der bort sett fra de årlige helgendagene som blir feiret der.


Vi gikk gjennom den bittelille landsbyen Mariana Μαριανά, hvor to unge kalkuner hadde kommet seg utenfor gjerdet. Mor og far trodde vi, laget et svare leven for å få dem hjem. Laget en liten videosnutt:


 



prøver å finne veien hjem,



 

 

Vi gikk innom stadion og hentet tingene til morgendagens løp. Maratonløperne starter fra Kolimbari klokken syv, 10 km starter fra stadion klokken åtte, 5 km ni og 2.5 km klokken ti. Etterpå er det premieutdelinger. Store deler av bygatene  blir stengt for trafikk og det blir løping i sentrum, Dikastiria,  Nea Hora og havna.












I dag har vi vært i havna hvor det var fullt av folk, har ikke sett så mye folk på tre år! Det var cruiseskipturister, andre turister og lokale på kafebesøk. Kommunen delte ut sjasminplanter  til byens folk og alle ble borte. Hania ble kalt sjasminenes by før mange eneboliger med hager og sjasmin  overalt. I dag prøver de å få ryktet tilbake, og hvert år deles det ut gratis planter. Katerina fikk seg en og her er hun med planten på kafe med meg og Unni. 



Katerina og Unni med en sjasmin fra kommunen,


tusen sjasminplanter venter på nye eiere,











Etterpå fikk jeg meg grønnsaker og en kurv lokale jordbær på gatemarkedet og nå sitter jeg her i gården og nyter blomster, dufter og vårsol. I dag bruker jeg noen av Unnis bilder.















Forresten er Madrugada et stort navn i Hellas og de har vært populære her siden de begynte. I helgen er de i Aten og holder konsert. Her er bilder fra Den norske ambassaden i Aten.



God helg! Καλό Σαββατοκύριακο.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Siste dagene i mars

Småprat

Spilia

Nyheter

Kathara Deftera i Nea Hora

Hippiene på Matala stranda.

25. mars Hellas nasjonaldag

Imbros ravinen

Det greske alfabetet.

25.mars gresk nasjonaldag