Hilsen fra helgen i Maleme




 


Etter en fin helg i Maleme, er jeg tilbake i byen. Nå er Jorgos, Jack og Chanel installert her i huset, så får vi se hvordan det går med lille Chanel.


følte seg trygg på badet i andre etasje,




Det har vært kaldt om kveldene og nettene de siste dagene, og så bestemte Jorgos seg for å komme tilbake til vårt varme hus i Splantzia. Vi er spente på hvordan det utvikler seg med kattene. Hun er oppe på det ene soverommet sammen med Jorgos og sover. Ellers lot jeg de andre kattene være ute da vi kom, så hun fikk bli litt kjent i huset og føle seg hjemme her. Bare hun har Jorgos så er hun rolig. Jack er urolig som vanlig og han vil nok savne Maleme. Jeg drar ut i helgene som vanlig, så får Jorgos ta en dag av gangen og se hva han synes er best. 
de andre koser seg i stuen,

Her er noen bilder fra lørdagens tur i nærområdet etter badet. Jeg nyter lukten av gress, alt det grønne og den friske luften. Det var oliveninnhøsting på gang og en flott utsikt.  :




100 kilo oliven i hver sekk,





På søndag tok jeg med meg Jack til en kirkegård i Maleme og hadde te og vann til hunden. Vi slappet av og jeg nøt utsikten mot fjellene:


















Men for å få nok mosjon, gikk jeg en rask tur ved solnedgang mellom 17 og 18. Her er bildene jeg tok, som dere vet, elsker jeg å gå tur ved solnedgang hele året:















Det er Andonis Αντώνης helgen/navnedag i dag, og kirken i Maleme heter Agios Andonios  ΄Αγιος Αντώνιος og hadde messe både i går kveld og i morges. Kirken var så flott opplyst i går og det var mye folk begge dagene.


 

Fra i dag er det nye regler for oss over 60. De som ikke har vaksinert seg, får en bot på 100 euro i måneden. Dvs at en får boten i posten, ikke ved å bli stoppet på gaten. Alle som blir vaksinert blir jo registrert og det er ca. 300.000 over 60 som ikke er vaksinert til nå. Målet er altså at de som ikke har en medisinsk begrunnelse for å ikke vaksineres, blir vaksinert snarest.

Ellers har smittetallene sunket den siste uken, men samtidig blir mange innlagt med Delta-viruset og mange, mellom 65-90, dør hver dag. Her er det fullt på covid-avdelingen på sykehuset og fire barn er innlagt. Stadig flere blir vaksinert hver dag.

En fin uke ønskes alle fra meg her på vakre Kreta. 

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hjemme igjen.

Siste dagene i mars

Spilia

Aprilsøndag i havna

Nyheter

Nyheter

Småprat

Imbros ravinen

Hippiene på Matala stranda.

Det greske alfabetet.