Hverdag i byen.

 


Det er ganske stille i havna og bydelene rundt om dagen. Her i Splantzia er det noen stengte utesteder nå, med mer plass på torget og mindre folk. Dette er jo en levende bydel, så det er bare deilig med litt færre folk.



Vi har overskyet vær, men temperaturer mellom 18 og 20. Helt greit og behagelig, men i dag har det begynt å blåse igjen og er litt surt. I går hadde jeg den glede å få meg en tur i Gamlebyen med kusine Bente, mannen Morten og vennene Morten og Vigdis. Vi tuslet rundt og jeg tok noen bilder som jeg legger ved her.





vestre vollgrav,








Ellers er det som opptar oss, helsen til hunden vår Jack som har nyresvikt. Han har hatt problemer med nyrene lenge og er en forholdsvis gammel hund,14 år. Nå sier veterinæren at hans bare kan overleve med intravenøst og det har vi prøvd de siste dagene. Først var han "innlagt" med intravenøst i noen timer, men det var ikke særlig vellykket for hunden, han var veldig stresset og bjeffet hele tiden. Vi skulle prøve det hjemme, og det har vi gjort i to dager. Jack hatet det og ligger ikke stille lenge av gangen. Dessuten har han så korte ben og tykke ben at det var vanskelig å få det til å dryppe som det skulle. Han rørte seg hele tiden, var stresset og utilpass. I disse dagene gikk han med kanylen i benet og dermed krage. Det var ikke noe han likte, og igjen på grunn av korte ben, gikk han med kragen subbende i bakken og stanget i alt. Huff a meg, ikke ville han sove heller. 



Jack har bare sovet og gått kort turer den siste tiden og han har ikke matlyst og spiser svært lite. Han tisser uten å kunne kontrollere det og har dårlig hjerte. Nå tenker jeg at nok er nok og hunden skal få slippe å gå igjennom alt dette for å leve litt lenger. Det er ingen utsikter til et mye lengre liv.  Jorgos er ikke helt enig, vil at han skal leve, men uten leger og intravenøst, ikke enig.

Jeg er veldig trist, men først av alt vil jeg at han skal slippe å lide. Vi får se hva det blir til, men vi vil ikke stresse ham mer enn nødvendig. Alle blodprøver, stikk og kanyler stresser han bare, og det må tas stadige prøver. Huff.

Dette er hund nummer fire som blir gammel og skrøpelig hos oss. Vi har tatt avskjed med Lady, Tommy og Ektor før pluss noen katter.  Slitsomt, men så kan vi jo ta en avgjørelse og la dyret få slippe. 

Tredje dose er tatt, uten bivirkninger, bare litt øm arm på stikkstedet. Vi må vise fram vaksinepass for å sitte på kafe og taverna, ute eller inne, og for å handle. Eller ta rapidtest hvis man altså ikke har vaksinert seg. Flere og flere lar seg vaksinere nå, de føler seg presset til det, men det er jo best for samfunnet. Tallene øker hele tiden og dette er den løsningen regjeringen har valgt, i stedet for å stenge ned. På fredag streiker forretningene i Hania står det i avisen, men det blir nok ikke alle som streiker tenker jeg. Matbutikker, dyrebutikker og apotek er jo unntatt for de nye reglene, les siste innlegg. 


   

Kommentarer

  1. Så trist å lese om hunden deres 😕 Har selv hund som begynner å dra på åra. Man får bare tenke de har hatt et langt og opplevelsesrikt liv 💖 Alt godt til dere 🌸

    SvarSlett
  2. Alltid trist å miste gode følgesvenner, vi har jo disse dyrene fordi vi er glad i dem, men det er jo derfor vi også må ta avgjørelsen om at de skal få slippe når de lider..

    SvarSlett
  3. Så trist för er. Har själv varit med om detta då vår första jakthund fick njursvikt och vi blev tvungna att ta bort honom
    Just nu har jag också en sjuk hund, men han står påcortison och starkt smärtstillande. Man misstänkte ett litet diskbråck men vi valde att inte operera, hunden klarar inte av att vi lämnar honom nu.
    Tack förfina kort💝och jag håller med dig, man skall inte stressa och låta de lida i onödan.

    SvarSlett
  4. Så trist med Jack. Det er vondt å se at dyrene har det vondt. Vet det selv. Smitte sprer seg overalt nå. Kommer vel nye retningslinjer imorgen. Men,som alltid, koselig med bilder fra deg

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hippiene på Matala stranda.

Kathara Deftera i Nea Hora

Rapport fra Maleme

Siste dagene i februar.

Småprat

Nyheter

Elefterna- Margarites

Tur rundt Kamisiana

Nyheter

25. mars Hellas nasjonaldag