Høst i Gamlebyen

Jeg hadde den glede å ha 6 blide nordmenn med meg på byvandring i dag. Med på turen var: Torild og Svein, og venneparene Ole Martin og Bodil og Leiv Magne og Mia.
Dette er det første året at jeg fortsetter å gå i november. Vi har jo fått direkte rute fra Oslo hver lørdag med Norwegian ut året, og det merkes!
Det er høst og det merkes. Mørket kommer klokken 18, og det er mye stillere i Gamlebyen. Nede i havna er det mange steder som er vinterstengt og det er plass til å gå rundt uten alle bordene og stolene.

Her i landet håper bøndene på regn, det trengs, men ikke alle ønsker deg regn så klart!
Men, i dag var det overskyet med opphold og vi hadde en behagelig tur.
Vi startet oppe på Kastelli - høyden, hvor vi tuslet rundt i de forskjellige delene og tok oss god tid. Det er jo også så mange spennende ting å fotografere.
ved utgravningene,

besøk i venetiansk hus,


en flott gammel dør,på byen "balkong"

Etterpå besøkte vi båthavna, og så gikk vi bort til Koum Kapi hvor det flotte minnesmerket over jødenes tragiske endelikt under krigen står. De jødene som var igjen på krigen, ble arrestert og skulle til Pireus med en båt som ble torpedert av en britisk ubåt og alle ombord døde dessverre. En av disse tragediene, som alle kriger dessverre er fulle av.
I morgen er det det spesielle helgendagen for erkeengelene Gabriel og Mihail. Det var messe i Agios Nikolaos kirken her i Splantzia, og vi besøkte kirken i noen minutter. Det er vanlig med messe kvelden før helgendagene. Siden engel heter angelos på gresk, har alle som heter Angelos, Angeliki, Mihalis, Mihaela, Gabriel og Gabriella, Stamatis, Stamatia, Metaxia og alle med liknende navn som Angie, Michelle, Matina. En av de største navnedagene.
Vi avsluttet turen vår på muren og nede i den jødiske bydelen og den venetianske delen.
på vei opp på muren,

i den jødiske delen,


i den fine delen i Porto Colombo,Nederst i Halidon har oppussingen startet og gravingen er i gang.
Jeg går hver onsdag klokken 16, hvis noen melder seg på, så gi beskjed hvis dere vil være med!!Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nyheter fra Kreta

Livet på Kreta i heten.

Siste nytt

Julikvelder i byen.

Julihverdag i Maleme

Tur til Falassarna

Lokale nyheter

Siste nytt

Kveld i Hania

Tanker fra gården