Nyheter

En av de siste dager nyheter er at Hania ligger som nummer to tursitmål i Hellas ifølge Trip Advisor. Det gleder man seg over i kommunen og ordfører og varaordførere er i avisen i denne anledning.
nye tall og mye glede i kommunen,
Øya Thodorou som også kalles KriKri av turister, siden det er en fredet øya for disse kretenske villgeitene, er åpen for besøk hvert år den 8. juni fra morgen til middag bare.
på vei over,
Det går båter i skytteltrafikk mellom øya og Platanias og det gjelder å komme seg i en båt. Vel over kan man besøke deler av øya, men det er gudstjenesten og feiringen av helgenene  Theodoros. For de gresk ortodokse er det helgenfeiring, for turister utflukt!!
Husker du at jeg skrev om Bendik og sønnen Stig - Arnesom sykler fra Bergen til Platanias på Kreta for å støtte forskningen til øyesykdommen RP. De er nå i Tyskland og turen går til dags dato veldig bra. Du kan lese det jeg skrev i innlegget av 07.06. 2016. Bendik lider av denne sydommen Retinitis Pigmentosa, og ser ikke noe særlig bra. Tøffe mennsom sykler seg i gjennom Europa,og har lagt mer enn en uke bak seg på veien. De sender flotte bilder fra veiene i Tyskland og Danmark, og lengter selvsagt etter Kreta og hvile tilslutt. Du kan støtte deres kamp og lese mer om dem på deres FB side: Team BOA for RP.
 Og de er ankommet Tjekkia i dag i regnvær. Nå hviler de ut i Praha etter 24 mils etappe, tøffe gutter!! Lykke til videre i morgen.
dagens etappe,

regn,
 Noen temaer slutter aldri, som økonomisk krise og flyktningestrømmen til Hellas. 
Hellas har fått en ny krisepakke, nye kutt, nye avgifter og større fattigdom. Sommeren er ikke like lys for alle greske familier som ikke har råd til å reise på noen ferie i sommer heller. Barna har tre måneders sommerferie, ikke alltid like artig i de store byene og langt inne i landet....
I dag regnes tallet på flyktninger til 57.458. Enorme tall og dype tragedier. Vi hadde enda et skip i nød utenfor sydkysten av Kreta, det tredje i de siste ukene. Dette skipet hadde over 200 flyktninger ombord, men det viste seg å være falsk alarm, de er på vei til Italia.
For to uker siden hadde vi et skip 65 utenfor Sitia, og de har bodd der siden, og ble sendt til Aten igår. Utenfor Agios Nikolaos  ble et skip med 113 mennesker deriblant mange barn, reddet. De er alle på vei mot Italia, men for demsom ender opp her på øya, er det Aten som blir foreløpig stopp.
mange barn og unge,


de 65 fra Sitia seiles til Pireus.Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nyheter fra Kreta

Livet på Kreta i heten.

Siste nytt

Julikvelder i byen.

Julihverdag i Maleme

Tur til Falassarna

Lokale nyheter

Siste nytt

Kveld i Hania

Tanker fra gården