Full Lock Down igjen.
Det å skrive blogg skulle være gøy, en hyggelig avveksling og bare kos. Jeg skal skrive om hverdagen min og det har jeg gjort i flere år nå. Jeg var en aktiv person, hadde byvandringer, turer i naturen og masse besøk. Nå er det jo ikke noe som skjer for tiden og da blir jo ikke bloggen så spennende. Nå skriver jeg nesten bare om smittetall som går opp og ned, og restriksjoner som kommer og går. Jeg som de fleste andre, dette viruset altså! Nye dårlige nyheter dessverre. Hania er nå regnet som mørkerødt og ny full Lock Down fra i morgen tidlig klokken 06. Det betyr at områder som nå er mørskerøde, i tillegg til stengte butikker, frisører osv., så har vi portforbud fra klokken 19 -05 fra i morgen. Kjedelig ikke noe annet å si. Alle skoler i hele landet stenges i 2 uker fra tirsdag, foreløpig. 
I dag begravet de den eldste presten i kirken her i Splantzia, papa Manolis Παπά Μανώλης. Papa kalles en prest i Hellas, pappa er baba μπαμπά.Han var 79 år gammel og hadde vært dårlig lenge. Han var den presten som kjente min svigerfar, som var aktiv i Agios Nikolaos. De bodde jo rett ved siden av kirken. Da vi skulle gifte oss i mars 1991, ja, (det er 30 år siden), var det han som viet oss, og døpte lille Michelle.
Jeg satt i gården og hørte begravelsen, og tenkte på ham og hvor mye han betydde for familien. Da svigermor ble enke, ble hun en frivillig hjelp i kirken, og hun satte pappa Manolis veldig høyt. Jeg tenkte at med presten, er mange borte som var tilstede under vårt felles barnedåp og bryllup. Tante Dimitra, mor, far, svigermor, storesøster Liv, gudfar og onkel Spiros Σπύρος. Men vi er her enda, og lille Michelle er 30 år! Jeg husker godt at hun skulle oppkalles etter farfar Mihalis Μιχάλης. Spiros mente at Michelle måtte være en god løsning, siden hun ikke var gutt, men svigermor mente at Mihalitsa var det nærmeste. Mihalitsa! Vi var ikke enige. Svigermor pratet jo daglig med papa Manolis og de var enige! Hele Splantzia visste hva barnet skulle hete, hun fortalte det til alle. Rett etter den endeløse vielsen, under barnedåpen sa presten at barnet skulle hete Misel Μισέλ, sånn uttales navnet her i landet. Vi hørte sjokkerte på ham. Ok, han hadde forandret mening! Svigermor var sur, men vente seg til det, kalte henne Mihaliå Μιχαλιώ. Nå som Michelle bor i Norge og har gresk ID, hun venter på et norsk pass, så må hun skrive Misel alle steder! Jeg tenkte på dette i dag, mens han lå død i kirken. At han ombestemte seg og gjorde som han selv ville i siste øyeblikk! Presten kunne godta et navn hvis det var et gresk ortodoks navn. Michelle har navnedag på Mihalis-dagen og er jo oppkalt etter farfar. Det ble litt mimring.
 Ja ja, skulle gjerne ha fortalt om noe nytt og spennende jeg hadde gjort, men så ble det dårlige nyheter IGJEN! 
 
God helg til alle fra oss her i Splantzia. 
 
her er det langhelg med Katara Deutera Καθαρά Δευτέρα på mandag, som er fridag og starten på fasten. Men ingen får dra noe sted denne helgen her i Hellas. Denne mandagen flyr man tradisjonelt med papirdrager og spiser ute i naturen. I år kan vi gå eller sykle et sted i nærheten av hjemmet sende sms med 6, og fly drager som vanlig.
det blir ekstra mye kontroll i helgen

drageflying er tillat, men i nærheten av hjemmet,

Kommentarer

  1. Gratulerer med perlebryllupsdag og takk for at du deler :)

    SvarSlett
  2. Takk for at du deler! Kreta er paradis! Savner folket, og alle de herlige matmarkedene.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983