Oppdatering


Koronaviruset har ikke tenkt å bli borte med det første ser det ut som. Smitten stiger i Hellas, i går var tallet på over nye 3000 smittede. 50 nye dødsfall er det mest sjokkerende synes jeg. Problemet er jo at helsevesenet ikke blir prioritert av politikere. Uten et sterkt helsevesen kan det fort bryte sammen.  Vi har foreløpig veldig stabile tall på Kreta. De ligger på under 50 for hele øya, alle de fire fylkene til sammen. Vi har rundt 10-15 nye tilfeller daglig her i fylket. Sykehuset klarer det i øyeblikket, egen covid-19 klinikk, men hva skjer om tallene stiger? 

Foreløpig er barneskolene åpne, men hvis ikke smitten går ned i Nord- Hellas, kan det tenkes at de stenges over hele landet. 

Fra og med i kveld klokken 21.00, blir det portforbud til klokken 05.00 hver kveld og natt. Dette gjelder for hele landet, og vil vare så lenge myndighetene mener det trengs for å få ned smitten. Dette betyr at matbutikkene vil stenge 20.30 fra i kveld. Man kan gå ut med hunden, eller til lege og sykehus etter 21. Jeg er glad for at de har latt hundeeiere få gå ut med hunden etter 21. 

 I dag har sola endelig dukket opp igjen etter en kjedelig uke med regn og gråvær. Vi hadde ikke så store problemer her i fylket denne gangen. Det var verst øst på Kreta og i Hersonisos og Mallia. 

Vinden har lagt seg, fergene går normalt og jeg tenker å bade igjen i dag. Vi har lagt bak oss den første uken med lock down, og det største problemet er at man kjeder seg litt. Været hjalp jo heller ikke noe særlig. Ikke spesielt spennende å gå ut. 

roser fra gården,

Jorgos gidder ikke å sende SMS, og har et håndskrevet ark han bruker. Dato, tallet fra 1-6, navn og adresse. Han visker ut tallet og dato og fyller ut nytt når han går ut. Vi skulle til dyrlegen med en katt som har dukket opp hos oss. Vi ville gjerne se om den hadde eiere og om den hadde brukket benet, den halter. Da må man oppgi nummer 1 ( lege, dyrlege, apotek). Han hadde ikke microchip og ikke brukket benet heldigvis. Foreløpig er han her hos oss, men han er fri til å dra videre. Jeg kaller ham Mons og prøver å lære Dexter opp til å ikke bjeffe på ham. Jorgos kaller ham Manoliå, kretensk måte å si Manolis på.
2 er for innkjøp, og 6 for tur eller utendørs trening.

Jeg skriver snart igjen, inntil da: ha det bra og pass på dere selv!

Vi satt inne med hundene hele uken, her er noen bilder:Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983

Nyheter