Andre uke i juli

Vi er inne i andre uke i juli, og det er som å være i april med hensyn til turismen. Ingenting er som det pleier, og korona-viruset preger oss mer eller mindre.
Denne første uken med flybårne turister , har medført en del smitte, men ikke så mye. Hva mener jeg med det? Jo, alle må jo fylle ut et skjema før de ankommer, og dette blir så tolket etter hvor man kommer fra, om man selv har blitt testet, er forkjølet osv. En del turister 275, pr. dag pr. flyplass på Kreta, blir så testet. Dessuten blir det utført tester ved grensene. Det er en del tilfeller hver dag, og disse blir plassert på et covid-19 hotell i karantene i to uker.
Ved grensen til Serbia var tallene relativt høye, og grensen ble stengt+ at serbere fra mandag 6.juli ikke får lande i Hellas. Dette gjelder enn så lenge.
På Kreta har det vært to tilfeller, og de er plassert i 14 dagers karantene på et eget hotell sammen med den de reiste med.
I hele landet er tallet på positive tester ved grense, flyplasser, 103 i denne første uken i juli. Dette er høye tall for Hellas, i tillegg til andre smittede i landet. I øyeblikket er det 53 innlagt på egne avdelinger for covid-19, høyere tall i siste uke i juni. Vi har enda ikke 200 døde, og det er vi veldig glade for.
Det var jo ventet at tallene ville stige litt, men det bekymrer myndighetene, og ingenting er sikkert når det gjelder hvem som får komme inn i landet. Alt kan forandre seg neste uke.
På tross av dette er det bestemt at det nå kan sitte mer enn 6 på ett bord på spise/utestedene. Servitører og kelnere bruker maske, det gjør også butikkansatte, frisører, bussjåfører,osv, bortsett fra  leger og sykepleiere selvfølgelig. Det er fremdeles oppmerket avstand innendørs i butikker, banker og på offentlige kontorer, og mange steder er det køer utenfor, siden det er et visst antall personer som kan være inne i et lokale samtidig.
Kreta har hatt besøk av forskjellige salgs ministere de siste dagene, og det har vært møter med de som er involvert i turismen og helsepersonell. Alt handler om covid-19 og turisme, og det har vært mange demonstrasjoner. De som er ansatt innen for turismen forlanger bedre forhold, de ønsker høyere og sikrere utbetalinger som arbeidsledige/permitterte og er redde for å miste jobbene sine. Mange er sultne og kan ikke betale regningene sine. I dag skal det være ny demonstrasjon utenfor Agora.
I dag har det vært møte mellom helseministeren og representanter fra Kreta og Rodos på arbeiderforeningens kontor i Hania.

Vi ser lite turister i byen, men noen stikker seg ut. En del familier har kommet til byen. Nordmenn venter jo på siste oppdatering fra myndighetene om reiseråd i sommer. Blir Hellas et av landene som blir untatt fra karantene når man kommer hjem? Her håper mange på det.
Bilder fra gårsdagens kveldstur:


syklende Røde Kors- frivillige i Splantzia,

I landsbyene høres barnestemmer, barnebarn er hos besteforeldre i sommerferien og de frisker opp i bildet. Her er noen bilder fra Maleme/ Gerani turene mine søndag og mandag:


Kommentarer

 1. Håper virkelig dette med korvid tar slutt, men er skeptisk. Tror vi får slite med dette til noen finner en vaksine som duger, men det kan ta flere år dessverre. I mellomtiden ønsker jeg dere god sommer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette må vi nok leve med ja. God sommer til deg også.

   Slett
 2. Takk for god informasjon. Vi er glade for at du gidder å holde oss Kretavenner oppdatert

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig, fint at noen gidder å lese det jeg skriver!

   Slett
 3. Ser på noen av blldene dine at folk går uten maske. Trodde det var obligatorisk. Skal på apotrket og skaffe meg en haug, før jeg reiser til Agia Marina i september.
  Ellers igjen, tusen takk for at du lar oss oppleve Kreta nå når vi ikke kan få oppleve øya selv. 😃😃🌞🌞🌞🇬🇷

  SvarSlett
  Svar
  1. Få går med masker ute, det har aldri vært obligatorisk her. Er det det i Norge? Kelnere, og de som jobber innendørs bruker masker.

   Slett
  2. Nei, det er ikke noe særlig bruk av munnbind i Norge hverken ute eller inne.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983