Novemberhverdager

Vi har hatt strålende dager og jeg har nytt det til fulle. Vært  mye ute og gått og badet naturligvis. Naturlig med så varmt vær på denne tiden av året, kan ingen si at det er, men vi må glede oss over det så lenge vi kan. Jeg hørte en eldre mann som badet i trappen i går, han sa at vi har den 99. august!
August ble aldri slutt, men fortsetter enda sa han. Det er jo også en måte å si det på..... Vi pleier å si at været kan vi ikke gjøre noe med, men det stemmer vel ikke. Vi må nok ta grep om naturen og gjøre hva vi kan for at ikke vi skal ødelegge kloden helt for våre barn og barnebarn som kommer etter oss.
I dag er det navnedagen til alle Mihalis, Mihaela, Angelos, Angeliki, Gabril, Gabriella, Stamatis og Stamatia og mange andre, alt som har med erkeengelene å gjøre. Det er erkeenglene Mihael og Gabriel som feires i dag. Vår datter Michelle feirer også, men i Norge er det jo ingen som vet at hun har navnedag!
ikon med erkeengler 
Her i nabolaget har det vært gudstjenester både i går kveld og i dag, og det greske flyvåpenet feirer i dag og har åpent for publikum oppe på flyplassen for dem som måtte ønske å se på flyene kan besøke flyvåpenet til og med søndag. Dette er fordi de har erkeengelen Mihail som skyttshelgen.
fra åpningen av åpne dager hos flyvåpenet,
Byen er ellers opptatt av at den frivillige komiteen som har arrangert Santa Run hvert år siden 2011, har i en pressemelding avlyst årets arrangement. De sier at det er altfor få frivillige som har meldt seg, og det er ikke mulig å arrangere dette med så lite folk.
fra fjorårets Santa Run
Dermed har politikere engasjert seg, og det ble tatt opp på denne ukens kommunestyremøte. Kommunene sier at de allerede har for mye planlagt for julen, men vil gjerne støtte et arrangement hvis noe andre vil påta seg dette. Pengene som kommer inn til byens syke barn og spesialskoler, er av uvurderlig betydning og vi håper noen kan få det til. Vi får se hva som skjer.
Ellers gikk jeg forbi dette treet laget av papp og papir som står utenfor rådhuset:
Det er fullt av lapper med bilder og skrift som kritiserer folks måte å parkere på. Det er mange som tror de parkere hvor som helst, og det er jo ikke hverken morsomt eller bra for trafikken og fotgjengere. De parkerer på fortauet, der handikappede skal bevege seg eller parkere og altfor ofte i gangfelt. Ryan Air starter opp med ruter Hania-Aten fra mars til november leser jeg i dagens avis.
God helg til alle i sør og nord, øst og vest!
Her er noen bilder fra mine turer rundt i byen:mye småfisk,                     

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Helg i Maleme

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983