1. oktober

September er over, og vi er inne i oktober. Καλό μήνα, kalo mina, god måned, som vi sier her i landet den første i hver måned!
Vi er inne i en bølge med varme fine dager, nesten uten vind og med veldig gode temperaturer. Byen er full av turister, cruiseskipturister som kommer inn til byen på formiddagen, fyller opp Gamlebyen, også blir busset tilbake til Souda igjen. Ellers er det høstferie i mange land, og det er plutselig barnefamilier å se i gatene, september har jo ellers vært måneden da de fleste turistene er pensjonister. September måned har vært veldig bra når det gjelder turisme, alle er glade og fornøyde, om enn litt slitne nå på tampen av sesongen.


I går var jeg på en tur med nordmenn, en australsk dame og en engelskmann! Vi hadde med Erik, Ellinor, Anne-Lise og Aase. Mannen til Åse skulle også ha vært med, men han ble hjemme dessverre. De er fra Bergen og har kjent hverandre i over 50 år! Og ekteparet Roy og Dzintra, og Dimitris som sjåfør. Jeg skal forresten hilse fra Ellinor å si at etter at hun sluttet med å farge håret, så reiser folk seg for henne på bussen! Hun anbefaler det, skulle gjort det for mange år siden sier hun!
før start i Douliana,
Vi gikk som vanlig fra Douliana til Almirida og jeg love deg at det var varmt! Det blåste jo ikke i det hele tatt! Ganske sjeldent faktisk at det ikke var noe vind ikke en liten bris en gang underveis. De koste seg underveis, selv om noen slet litt i de varme oppoverbakkene ( det er tre av dem). Her er bilder fra mandagens tur:
fra starten i Douliana,


På stien ned,ved hulekirken,
veien videre,
varmt i oppoverbakkene,
snart nede,
litt slitne, men snart nede ved sjøen og forfriskninger,

Men etter et forfriskende bad eller en øl, var gruppen som ny, klare for lunsj i Fres.
livredderen sykler rundt med livbøyen rundt halsen!
Vangelis, Dimitris og Maria
Som vanlig møtte det blide paret Maria og Vangelis oss på torget hvor vi spiste et utsøkt måltid av lokale retter.
deilig lunsj


Dimitris tar noen telefoner i skyggen,


Dimitris sang litt for oss i bilen hjem, og stemningen var høy. Det er alltid hyggelig når ukjente møtes sånn på tur, og blir venner.
Hvis noen vil være med på mandagene i oktober, så si i fra. Hvis det er mange nok med, så blir det tur.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983