Livet som guide

Ida, Lene, Rikke og Roger
I går fikk jeg en trist beskjed før jeg skulle ut på byvandring. Jannis fra GS ringte å spurte meg om jeg var enig i å slutte med disse byvandringene. Jeg sa ja. Grunnen er at vi har hatt trøbbel med de autoriserte guidene her i byen. De er gått lei av at uautoriserte guider tar turer i Gamlebyen. Mange små reisebyråer bruker sånne som meg, og vi ødelegger jobben deres mener de. Jeg har blitt stoppet under guiding og de er ikke hyggelige! På kontoret har de fått beskjed av turistpolitiet om å stoppe dette NÅ.
Vi har jo vært klar over dette lenge nå, og snakket mye om hvordan det skulle løses, men altså: her slutter det! Det er helt uaktuelt for meg å bli autorisert guide, da må man sette seg på skolebenken. Jeg er 62 og har ingen mulighet for dette. Det var gøy så lenge det varte, og jeg fortsetter de andre turene.
Trist, men forståelig. Selv føler jeg meg litt sliten etter en hektisk vår/sommer, og tar det med fatning, men ja, det er klart at det er trist.
Jeg vet at mange av dere hadde håpet/planlagt en byvandring og jeg beklager dette, det gjør jeg virkelig!
Da jeg startet opp etter anmodning fra en bloggleser, hadde jeg aldri drømt om hvor gøy det ville være, og hvor populært! Tenk at jeg kunne guide!! Det hadde jeg ingen ide om.
Jeg har lært en masse historie selv, truffet masse hyggelige folk fra hele Skandinavia og resten av verden, og blitt inspirert til å skrive mer i bloggen.
Hjertelig takk til alle dere som har støttet meg opp igjennom årene! Mange av dere har kommet igjen og igjen. Virkelig gøy og inspirerende for meg!
Her er bilder fra gårsdagens siste byvandring:




mange fine katter, her i Splantzia,

























I dag har jeg gått Imbros-ravinen igjen med et ungt par fra New York på bryllupsreise! Så koselig tur med optimistiske og blide ungdommer.
Vi gikk turen på litt over 2 timer. Vi startet klokken 9 og var nede 11.30, kjølig og deilig høyt oppe, og varmt på slutten. Ravinen er i skygge og det blåste i dag.
timian i blomstring,

tidlig morgen i ravinen,

vardebygging


de ble mange bilder underveis,

på det smaleste,

snart nede.
Nå skal jeg slappe av på Loutro i 3 dager med Stine og de små, og så blir det ingen flere byvandringer dessverre, og ingen Imbrosturer med det første.
Jeg håper at mange vil bli med på Douliana-Almirida turene på mandager, her stopper ingen oss! Dessuten kan vi trygt gå til Halepa, så slapp av, jeg fortsetter.
Jeg har ingen påmeldte til turene, så meld i fra hvis dere vil være med!
Nytt innlegg på mandag, men bilder på siden min fra Loutro kommer det nok!


Kommentarer

 1. Det var trist at det ble slik. Har hatt lyst til å delta på en av dine byvandringer.
  Lykke til videre!

  SvarSlett
 2. Det ble med den ene turen for oss, men den var uforglemmelig og fantastisk. Vi har hus på Kreta (Kamisiana) og vandringen ga et verdifullt innblikk i hverdagslivet, kultur og historie. Samt utgraving. Som sikkert mange andre tenkte vi å ta en tur til. En gang. Vi kjente ikke vår besøkelsestid og nå er det slutt. Uansett, fantastisk å ha fått være med, vi får klare oss med bloggen din som er både personlig og lærerik. Takk skal du ha Aud, du har mye å verdifullt som du deler. Mvh Olav Bjørkelund.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Olav. jeg vet at mange hadde planer om ny tur, men sånn ble det nå.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983

Nyheter