På tur med The Little Fun Train


Jeg og barnebarnet på 5 1/2 Daniel, bestemte oss for å prøve en tur med det lille toget. Siden de bor ute i Agii Apostoli, startet vi turen derfra i går morges. Vi ble med på turen Blue Lagoon, en formiddagstur på litt over 2 timer. Jeg var jo spent på om han kom til å like turen, men det gjorde han!!
Vi ventet på toget fra stoppet i Agii Apostoli, og de kom 9.30 og hentet oss.
togstasjonen,

vi venter,

Stalos sett fra toget,

Vi var de eneste passasjerene helt ut til Stalos, men der kom lille Natalie med foreldre og bestemor på. Siden de var norske og satt rett bak oss, følte Daniel seg stolt og glad. Familien fortalte at de hadde tatt turen Plesures of Crete, og elsket det. Hadde de hatt råd, skulle de tatt en tur hver dag. prisen er 9 euro for barn og 19 for voksne.
stoppet i Stalos,

vi kjører langs veien,

den hyggelige norske familien med 4. årige Natalie,
Noen barn sitter stille og nyter sånne turer, andre er for viltre og er urolige, man må tenke på hva barna vil ha glede av.
Lenger ut kom det folk på på alle stoppene helt ut til Gerani.
sist kom disse engelske barna på i Gerani,
Folk fra mange land, og både danske og engelske barn. Jeg må jo si som lokal som har syklet og kjørt på alle disse veiene, og til disse stedene, at jeg ikke syntes det var spesielt komfortabel tur. MEN, dette er et supert alternativ, og lokalt revet, ingen store selskaper står bak. Enkelt og hyggelig med fint opplegg både for voksne og barn.
frodig område,

gjennom appelsin og olivenlunder,
Turen vår gikk i området bakenfor Platanias- Agii Apostoli- kysten, og jeg elsker dette grønne området. Vi kjørte til Patelari, hvor vi slapp inn i en appelsinlund, og vi kunne plukke appelsiner og kjøpe lokale produkter fra små lokale bedrifter, som honning, olivenolje, raki, osv. Daniel elsket å plukke appelsiner, og plukket 12!! Mormors veske ble veldig tung.
vi går inn i appelsinlunden,

gøy å plukke selv,

barn og voksne,

Daniel og Natalie,

salg av diverse produkter,

Patelari,

vi kjører gjennom landsbyen,
Så fortsatte turen til den lille dammen, innsjøen Agia aom er et fuglereservat i dag, og hvor snøsmeltingen og kildevann fra fjellene bak demmes opp.
vakre Agia sett fra kafeen,

fin park med ender,
I i 1913 ble vannet brukt til byens første elektrisitetsverk, og det finnes et museum der i dag.
De 35 minuttene vi hadde der, rekker jo ikke til mye, men en is og friskpresset juice hadde vi tid til!!


Turen tilbake over høyden ved landsbyen Galatas hvor Mikis Theodorakis far ble født, og ned til Agii Apostoli hvor vi ble sluppet av etter 2 timer og 15 minutter. Akkurat passe for Daniel, som lengtet etter et bad da vi kom frem. Akkurat passe lang tur synes han. ( Han hadde sagt at han ville kjøre i 7 timer!!)
vi kjører siste stykke gjennom appelsinene,

opp til Galatas,

og nedover mot kysten igjen,

tilbake igjen og toget kjører videre.
 Mer info om turene her:  http://www.funtrain.gr/

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983

Nyheter