Kournas

Vakre farger
En tur til den lille sjøen Kournas som ligger mellom Hania og Rethimno, sør for Georgioupolis, kan anbefales. Riktig nok kan nordmenn synes at de ikke trenger å oppsøke innsjøer eller vann i Syden, da vil de nyte strendene og sjøen.
vakre Kournas sett ovenfra,
Så hvorfor dra til denne lille beskjedne innsjøen da? Det er vakkert der, og det er en spesiell farge på vannet. Her er det mange tavernaer med lokal mat, og småbarn elsker stedet.
Det kommer selvsagt an på hvilken tid av året du besøker Kreta, og hvor mye interesse du har for å se deg rundt, men jeg anbefaler dette stedet uansett.
Vi dro dit på søndag, og fikk oss et bedre måltid på den fine tavernaen "I Neraida tis Limnis", Innsjøens fe, som ligger helt nede ved vannet, til venstre. Men alle spisestedene har god lokal mat.
familier og venner fra Rethimno og Hania på søndagstur,


litt av interiøret,


lekeplass for de minste,
koselig taverna,

med lokal mat, her kjøtt stekt som andikristo,Vi har alltid reist dit med barna og de elsket turene til Kournas. Her kan man få et bedre måltid mat, en rusletur rundt i området, leie en pedalbåt, eller ta seg en dukkert. Barna liker seg her fordi det er lekeområder på tavernaene, lagt opp til at de lokale familiene tar familien med hit på søndagstur hele året. Her koser hele familien seg, både små og store, både bestemor og barnebarna.


fra landsbyen Kournas,

Dessuten er selve landsbyen Kournas lenger opp, et fint sted å besøke.
Les mer om området i innlegget fra 2014:http://audoymyr.blogspot.no/2014/04/pa-fin-sndagstur-med-fjellklubben.html
og fra en annen tur ned til innsjøen:http://audoymyr.blogspot.no/2014/06/victor-er-med-pa-fottur-til-kournas.html

Det er selvsagt anderledes å besøke stedet utenom sesongen, og særlig utenom juli/august. Da kan det bli veldig tett med folk, hvis du i tillegg treffer på busslaster med cruiseskipturister, med da kan du ta en titt, og kjøre videre til landsbyen som før nevnt.

Det var en overskyet dag med Afrikavind på søndag, så alt var litt dusere farger enn ellers, men det turkise vannet er alltid like vakkert og spesielt.


Nyt noen bilder av stedet om våren med blomstring og grønt :

På vei hjem møtte vi en flokk med sauer som skulle hjem og da er det bare å vente!!


Rett nedenfor hovedveien, ligger den lange stranda Georgioupolis hvor du kan ta et bad i sjøen, eller drikke kaffe nede ved stranda.
Langs veien er det fullt av mimosatrær i full blomst med disse vakre gule blomstene. Hele veien tilbake til Hania er veien gul. Så vakket!!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983