Søndagstur til Palia Roumata

Fra Vavouledi ravinen,
Som jeg fortalte i siste innlegg, startet jeg i et nytt kor på lørdag. De skulle på tur på søndag og jeg ble med. Koret heter Καθ'ωδων, Kath'odon, som betyr underveis, med meningen på veien, de synger ofte gående rundt i byen.
Hvorfor ikke bli med, tenkte jeg. Beste måten å bli kjent på, og komme litt inn i gruppen.
Vi kjørte i privatbiler til et vakre området sør for Voukoulies på vei mot Paliohora, og tok av mot Παλιά Ρούματα Palia Roumata. Landsbyen ligger i en frodig dal mellom åser og hører til Platanias kommune.
frodige åser rundt,

ved kirken i Palia Roumata,

vakker natur,
Landsbyen kalles også Μικρή Μόσχα Mikri Mosha, lille Moskva siden det bodde bare kommunister her under krigen og under borgerkrigen. Landsbyen har flere jordbrukskollektiver, og høyt samhold. De har en aktiv kvinnegruppe som vever,baker, selger og gir kurs i veving og laging av silke.


Vår gruppe bestod av familier med barn, og mange venner av korets medlemmer. Vi delvis gikk, delvis ble kjørt med pick-uper fra landsbyen og opp til der ravinen Βαβουλέδω,Vavouledo starter. Det er lett å finne ravinen, og er 2 km å gå eller kjøre. Jeg gikk sammen med flere andre. Underveis gikk vi forbi en familie som renset kastanjer, noe området er kjent for. Det er kastanjetid nå, og hele området er fullt av disse vakre trærne fulle av modne kastanjer.
rensing av kastanjer,

nyplukkete kastanjer,

noen ble kjørt,


og noen gikk opp,framme ved ravinen,
liten taverna,
Ved inngangen til ravinen, ligger det en lite stenbygget taverna. Litt etter stedet man går ned ravinen, ligger det en kirke fra 1300 tallet med flotte og godt bevarte veggmalerier.Ravinen er lett å gå, deilig frodig med kastanjetrær, valnøtttrær og platantrær, og den har en elv i vintermånedene.
ved starten av ravinen,


fine rasteplasser,


etter ravinen går man på veien til landsbyen,
Du finner info om den mange steder, og jeg anbefaler den til alle som elsker å gå. Man kan alternativt gå opp og ned, eller gå veien opp slik vi gjorde. Ravinen tar ca 50 minutter og er 3 km lang.
http://www.cretanbeaches.com/en/gorges-and-canyons-in-crete/west-crete-gorges-chania/vavouledo-gorge

Etter at ravinen slutter går man på en fin vei ned til Palia Roumata.tsikoudiabrenneri,

tilbake i landsbyen,

eldgamle oliventrær over 3000 år gamle,
 Flere av korets medlemmer hadde kommet til barneskolen, hvor vi fikk en omvisning på barneskolen, hvor de holder til i deler av bygget.

forklaring om laging av silke med silkeormer,

Det var avtalt måltid på tavernaen Bouboulis. Her fylte vi tavernaen med glade korister, famile, venner og barn i alle aldre.
Etter masse retter, typisk  for Kreta og vanlig i bryllup her, sang vi sangene koret synger, til gitar og trekkspill!
høstsalat og kalitsounia med horta,

kokt lammekjøtt,


pilafi,

med trekkspill,

og gitarer. Jannis, korlederen vår,
Det må jeg bare si, dette er en gjeng positive blide musikkglade mennesker, og turen var topp! Den yngste som gikk, var 2 1/2!
Så, dette tror jeg blir superpositivt for meg, og jeg anbefaler turen til Palia Roumata og ravinen! 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter