Tur til Loutro og Halpa

På tur i Halepa,
Ja, travle dager fortsetter!! Som jeg skrev sist, dro vi til Loutro på torsdag, Helena, Bernie og jeg. Det ble en veldig impulsiv tur og vi bestemte oss for Loutro underveis.
Bernie kjørte i en liten leiebil, Fiat Punto og han likte veiene. Som sveitser er han vant til svingete fjellveier, men han elsket naturen der oppe.Vi stoppet påen kafe der Imbros ravinen starter og hadde en fin stund der oppe. En god del folk på vei til ravinen.

Vi tok 12 båten over til Loutro, og for dem var det en ny og spennende opplevelse. Det går båter hele dagen til Loutro fra Sfakia, ellers kan man bli kjørt over i taxibåt.
vi kjører fra Sfakia,

ombord i lille Neptun,En dagstur til Loutro er hyggelig, men selvsagt foretrekker jeg å overnatte!! Denne turen var spontan og været var supert.Vi svømte, nøt den deilige maten og gikk opp til festningen over Loutro. Fra halv ett til seks var vi der og syntes vi rakk mer enn nok!
vi spiser på Blue House,


besøker festningen,

nyter utsikten der oppe fra,

og går ned igjen,

farvel for denne gang,
Jeg traff på Anne Kristin og Jan Harry fra onsdagens vandring. De ble like overrasket over å se meg der, som jeg selv var!!
slitne Samaria vandrere går av båten i Sfakia,
pause i Vrisses,
Vi stoppet i Vrisses på vei hjem og slappet av ved elven som renner der.
Fredag ble det Halepatur med tre damer, Eva, og mor og datter Torill og Marita. Alle tre har vært med på byvandringer og det var hyggelig å se dem igjen.
Eva, Torill og Marita utenfor kontoret,
De ble positivt overrasket over Halepa heldigvis.
på vei utover,


på torget i Halepa,
Eva hadde ikke vært i en gresk ortodoks kirke på veldig lenge og begge kirkene vi besøkte hadde noe på gang. Det var minnesgudstjeneste i "prinsens kirke" Agia Magdalini og den lille kirken var full av eldre  nabokoner.


Dagen før var byens egen 99 år gamle politiker Konstantinos Mitsotakis gravlagt derfra, og de flagget enda å halv stang. Det virket som dette var i denne forbindelsen.
I Evangelistra, som er hovedkirken i bydelen, var det like før et bryllup! Fint pyntet og flotte pyntete gjester, men bruden og brudgommen manglet enda.
Vi tok veien nedom badestedet Kouloura der det var bading og soling denne tidlige kveldstime. Gjennom Tabakaria og hjem.Tabakaria på kveldstid,
Jeg hadde avtale med Odd, Anne, Terje og Trine og vi samlet oss på I Avli ton Thavmaton.
Hva blir det neste tenker du kanskje? Jo, jeg har akkurat kommet hjem fra tur...... Rapport neste gang!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter