Siste nytt.

Vinnerne av klasse menn over 60.

Solen stråler og været er varmt om enn litt mye vind i dag. Vi venter litt lavere temperaturer utover uka og 35 på lørdag!! Vinden snur til afrikavind med masse varm luft. Badevannet er deilig og livet er bra.
På lørdag hadde jeg den glede å være overraskelse/bursdagspresang!! Hvordan? Jo, Kari som har vært med på vandring og fikk med mye familie tiltur i påsken, leide meg inn som guide for broren hennes Sverre i gave. kona Margot var med på overraskelsen og vi fikk en hyggelig tur i området rundt Splantzia i en times tid. Her ser du bursdagsbarnet Sverre med søster og kone!!
Kari, Sverre og Margot,
 S;ndag morgen gikk EOSs Samaria Run av stabelen for 7.gang! Tøffinger fra mange land løp oppe i fjellet og de fikk hjelp av frivillige fra EOS byens fjellklubb + Røde Kors. Glade vinnere i alle klasser, men for de fleste var det å komme i mål det viktigste! De hadde måttet rydde stien for snø på flere steder på lørdag.
starten på løpet oppe på Omalos,
vannstasjon med frivillige i fjellet,
På søndag kveld var det et stort arrangement utenfor Agora til støtte for blodgivning og transplntasjonsdonor. Det var selvsagt lokal musikk og dans, og informasjon om temaet.

Det ble plantet et tre livets tre kalles det, av en far som ga bort alle organene fra sitt døde barn. Hvor venn Jannis som er lungetransplantert og er aktiv i de transplatertes forening og i idrettsforeningen for transplanterte. Han er ivrig etter å få idrettsarrangement til Kreta.
frivillige, faren og Jannis ved treet,

Jannis ved treet,
I disse dager pågår det arbeid med å støtte opp den delen av muren som raste ut i februar. Dette er et forløpig arbeid til det lokale arkeologiske kontoret har gitt klarsignal om hvordan  muren skal bygges opp igjen på en ordentlig måte!
Dessverre hadde vi i går en svært sjokkerende hendelse her i byen. En mann som driver en kiosk nede i havna, hadde fått beskjed av kommunen at han måtte ut, men at han skulle fåen annen kiosk å drive. Han har fem barn og er veldig fattig, men også lite tålmodig eller smart. I stede for å vente og å følge kommunenes beskjed, gikk han til det skritt å ta tre kvinnelige ansatte på hjemmet for narkomane som er på avvending OKANA!! Han har visst vært der selv, og har kanskje dårlige erfaringer der. I allefall hadde han pistol og låste dem inne. Folk i området ringte politiet og de forsøkte å snakke med ham. Han ville ha ordførerens ord på at han kunne beholde kiosken i havna ut sesongen. På ett tidspunkt kom han ut med en av kvinnene og begynte å skyte mot politiet. De skjøt ham igjen og han ble lettere skadet. Dette gjorde ham mer desperat. Han låste seg inne igjen og truet og bar seg. Etter syv timer ga seg over, og er nå fengslet.
Så tragisk og så unødvendig!! Hva hjelper det han og hans familie, hans fem barn at han nå er anklaget for en hel del ting? Så trist for alle de involverte og vi er ganske sjokkerte. Heldigvis er vi vant til sånne episoder. Ordføreren sier at han kan beholde kiosken ut sesongen, men at dette ikke måten åløse problemer på. Kommunen har andre planer for stedet kiosken står på, og han var informert. Ja,ja jeg håper at familien får hjelp i allefall.
I morgen stiller jeg som vanlig til byvandring og er spent på om det endelig blir noe. Det samme på fredag klokken fem-

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter