Translate

Translate

Translate

tirsdag 7. mars 2017

Pierra Creta 2017

Kristoffer, norske Ane og Morten,

Som jeg skrev i innlegget om ski i Hellas, så skulle det arrangeres et skirenn for tredje gangen her på øya, og to nordmenn skulle være med. Du kan lese her:http://audoymyr.blogspot.no/2017/03/ski-i-hellas.html
Mine "utsendte medarbeidere" far og sønn Morten og Kristoffer sitter nå på flyet på vei hjem til Steinkjer! Her er bilde fra møte vårt før de dro til Anogeia oppe ved foten til Psiloritis:
samling i solen på seilforeningen,

min utsendte medarbeider Morten i Hania,Dette er det Morten selv skriver fra helgen og deres opplevelse av hele arrangementet. De hadde stor glede av både den greske gjestfriheten og all moroa grekerne alltid lager til! De bodde på et hostell i Anogeia sammen med andre deltagere og var fornøyde med det. Overnatning, avslutningsfesten, buss til og fra parkeringsplassen og rennet var med i prisen. Mortenog sønnen hadde ski og snøbrett med fra Norge, og det vakte selvsagt oppmerksomhet at de kom helt fra Norge for å stå på ski!! Pierra Creta ble arrangert for tredje gang denne helgen 4. og 5. mars 2017.
morgen i Anogeia,

 Her kan du lese hans ord med hans egne bilder:

På lørdag var det løp for alle de hadde vært med på ski opplæringen de tre siste helgene. Over 100 hadde vært med på opplæring. Ca 20 var med på løpet.
På åpningssermonien på lørdag kveld fikk alle utenlandske deltakere opp på scenen og ta i mot et "hvitt tørkle" som tegn på at de ble "æresborger"(vi kalte det det ) Her ble også løypa gjennomgått.

de norske "æresborgerne",

Det var 100 deltagere på løpet på søndag, som var delt inn i to klasser. Klasse-A og klasse-B. A er da litt lengre og brattere enn B. Vi gikk da i B-klassen.
Morten i sporet,
Tre norske , to finske, en svensk og en dansk ( men hun er gresk/dansk og er med i skiavdelingen av fjellklubben her). De andre bor i Aten / Hania. Og en som bor i Oslo, men er gresk! Det var deltakere fra åtte nasjoner. 
Løypa er slik at vi starter først med å gå opp en lang stigning både A og B. Nesten opp til toppen på Psiloritis.
Der deler A og B seg. Så kjører du en lang bakke ned. Går så en kort bakke opp. Så en ned før siste bakken opp til rakiservering på siste toppen.
Da har du siste nedfart igjen og hvor du blir heiet i mål med bjeller og speaker som heier på.
Intervju etter målgang er også med. (3 etapper opp og 3 etapper ned) Alle bodde i Livadia eller Anogeia. Det gikk busstransport mellom stedene. Vi gikk siste km etter busstoppen opp mot startområde. Det var mye folk oppe ved starten. Alle fikk også vann og banan og baguett etter kommet i mål.
noen stilte i ballettskjørt!
Frokost ble servert på Hostellet i Anogeia søndag morgen. Etter løpet var det premiering ved målområdet før tilbakereise til Anogeia. Litt hvile før avslutningseremoni på taverna i Anogeia. Med kretisk musikk og dans. Premiering av de beste i forskjellige klasser. Det var også stort måltid med vin, brus, vann. 10 forskjellige retter var det på avslutningsmåltidet. En av de store sponsorene var det kretisk/norske ølet Solo. Det ble delt ut capser til vinnerne og det var smaksprøver under avslutningsmiddagen.


Kristoffer sto på snøbrett og vant en flaske raki, ved utdelingen,

Fra Tyskland /Østerrike de som vant tror jeg. Men greske deltakere var hakk i hæl. De andre er bedre til å kjøre ned, men grekerne tar de igjen oppover. Håper fjellskirenn /Randonee blir med i OL om 5 år. Da har Hellas en stor sjanse til å ta OL medalje i en vinteridrett.
lang og svett vei opp, fort ned igjen,

Constantinos som har laget filmen Frozen Ambrosia, var der hele tiden og filmet mye. Han vil komme ut med nye filmer fra Kreta. Og likedan ny Internett side som viser ski mulighetene i Hellas. Han snakket også varmt om det å få til helårsferie på Kreta.
skifilmer Constandinos med Kristoffer,
mandag morgen og avskjed i Anogeia,


Vi møttes i byen i går kveld, og hørte dem fortelle! Tøffe karer og vedig postitivt. De vil være med om to år igjen sier de, rennet holdes annet hvert år. Her er mine bilder med Kristoffer, Jorgos, Morten og medlem av Hanias fjellklubb, fjellskiløper og med på å arrangere rennet Manolis som vi fant i går kveld! Les mer om arrangementet og se flere bilder på Facebook gruppen Pierracreta.
Kristoffer og Jorgos,

hyggelig gjensyn med Manolis.