Translate

Translate

Translate

søndag 12. februar 2017

Uværshelg på Kreta.

Ruskevær i havna i dag,


Jammen fikk vi mye regn og et helt ekstremt tordenvær og stormvind natt til lørdag. Det smalt noe kolossalt i over en time og det var rett over byen ganske lenge. Vår kjære Yorksheire Terrier Ektor var så redd at han nesten fikk hjertestans. Samtidig kom det kolossale mengder regn i løpet av denne timen. Både min venninne Katerina og Elisabeth fortalte om det samme med deres hunder. En skikkelig skrekknatt for mange.
mye regn, torden og lyn,

Vi våknet opp til liten storm og mange jordras og oversvømmelser som vanlig er etter sånne voldsomme mengder regn med slik styrke.
I Platanias, Alimirida og Souda er de vant til dette, siden man har tettet igjen elver og bekker for å bygge hus, veier og hoteller og dermed oppstår det nye elver og bekker når nedbøren kommer i slike mengder. Trist allikevel, men ikke overraskende. Rask utbygning har også sine negative sider vet du.
elv over veien,

skader på veidekket,

oversvømte jorder,

Almirida lørdag,riktig vollgrav!
Uannsett, nede i havna sto bølgene over fortauet, og sjøen gikk hvit lørdag formiddag da jeg tok disse bildene. Vi måtte snu og gå tilbake, da bølgene skyllet innover hele tiden og hundene ble redde.
noen seilte på innsiden av moloen,

Lenger oppe i gamlebyen der vi går forbi på byvandringene våre, like ved den Vestre vollgraven, raste deler av muren ut på den rundingen som hører til muren og er bygget av venetianerne på 1300 tallet! Den er jo full av jord, har ikke noe tak, og med så mye regn ga muren etter om natten. En parkert bil som sto der det raste ut, ble stygt skadet av raset.
bilen sto parkert der,
Utpå dagen kom kommunens gravmaskiner til og begynte å rydde. Noen skulle flytte bilen da hele veggen raste ut og heldigvis kom ingen til skade og den knuste bilen ble fjernet! Noen filmet det, og her er videoen:

Disse bildene er fra i dag da og Katerina gikk forbi med hundene for å se hvordan det så ut og dele bildene med deg. Det tar nok noen dager før veien åpner igjen og det er en del jobb for det arkeologiske kontoret her som må reparere dette. Det er ikke første gang det skjer, gamle murer er byen full av.

her sto bilen som holdt igjen veggen,

mye å rydde opp!mye vann i vollgraven i dag,


Nede i havna var det en del mennesker ute på tur og på kafe, og noen ble overrasket over bølger mens de gikk. Dette er også noe vi er vant til, dette er vinteren på en øy. Regn, vind og bølger.